LIGE NU:

Rekordmange smittetilfælde: Sådan ser det ud i Nordjylland

I Nordjylland har Jammerbugt Kommune stadig det højeste antal smittede per indbyggere.

Torsdag blev der registreret det højeste antal smittede med COVID-19 i Danmark, siden pandemien brød ud i marts. Det viser dagens smittetal fra Statens Serum Institut. Der er det seneste døgn er registreret 760 nye tilfælde af coronavirus.

Overblik over smittetal 22. oktober

Jammerbugt har stadig en kedelig førsteplads

Siden onsdag er smittetallet steget i blandt andet Thisted, Aalborg, Vesthimmerland og Mariagerfjord og Jammerbugt Kommune. Jammerbugt Kommune er fortsat dén kommune i landet med flest smittede per 100.000 indbyggere. Torsdag ligger incidenstallet på 266,3. 

På baggrund af de høje smittetal vil der de næste dage blive oprettet mobile testtilbud i Jammerbugt. Fredag, lørdag og søndag vil der være mulighed for at blive testet for coronavirus i Jetsmarks Idrætscenter, oplyser Region Nordjylland. 

Det mobile teststed bliver oprettet Pandrup i samarbejde med regionen og Jammerbugt Kommune. Alle borgere, der skulle have de mindste symptomer eller bekymringer for smitte, opfordres til at lade sig teste, lyder det torsdag fra Region Nordjylland. Læs mere om den midertidige testmulighed her.

Opholdsforbud forlænges - og ingen på intensiv

Nordjyllands Politi oplyste torsdag, at de forlænger opholdsforbuddet i Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde i Aalborg. Forbuddet gælder foreløbig frem til  28. oktober 2020

I Region Nordjylland er fortsat ingen på intensiv. Tallet for indlagte ligger stabilt, og lige nu er der 13 indlagte. Antallet af personale med smittet coronavirus fortsætter med at stige. Der er torsdag registreret 30 smittetilfælde, hvilket er det højeste i oktober måned.

Hvad angår minksituationen i Nordjylland, er der nu 128 minkbesætninger konstateret smittet med COVID-19 i Nordjylland. Det er otte mere end onsdag. I alt 15 besætninger er aflivet på landsplan. 

Julefrokoster og udlandsrejser er aflyste

Der er flere stramninger på vej ifølge statsminister Mette Freriksen (S). Hun oplyste torsdag, traditionelle julefrokoster ikke vil kunne gennemføres.

- Til en julefrokost bliver der råbt og danset. Der bliver indtaget anselige mængder alkohol. Det er noget af det, der kan danne basis for, at smitten spreder sig, lød det fra Mette Frederiksen.

De nærmere restriktioner lader vente på sig, indtil myndighederne er klar til at melde mere ud, men forsamlingsforbuddet kan blive minimeret yderligere.

På torsdagens pressemøde med Udenrigsministeriet, blev det meldt ud, at næsten hele verden nu er orange ifølge myndighedernes nye rejsevejledninger. Det betyder, at kun to lande er åbne for ikke-nødvendige rejser. 

Undtagen Slesvig-Holsten fraråder myndighederne nu alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland. Derudover frarådes rejser til Cypern og Letland samt Øresundsregionen i Sverige. Det betyder, at danskerne nu kun må rejse til Norge og Grækenland og en række svenske regioner.