LIGE NU:

Rektor og studerende ånder lettet op

Der er i første omgang stor glæde over Akkrediteringsrådets beslutning, men Humanistisk Informatik erkender også, at nu skal arbejdshandsken på.

Eksaminer og prøveforberedelse for de studerende på Humanistisk Informatik ved Aalborg Universitet har de sidste måneder været overskygget af et enkelt spørgsmål. Får uddannelsen lov at fortsætte, eller skal den lukkes?

I dag kom så svaret. Uddannelsen får to år til at rette op på Akkrediteringsrådets kritikpunkter.

- Jeg er meget lettet. Det er jo folks fremtid, og vi har valgt en vej, så det vil være forfærdeligt, hvis det skulle stoppe os, så jeg er rigtig positiv over det her, siger formand for Studenterrådet på Humanistisk Informatik Marcus Lasse Vebert Birk.

Ifølge Akkrediteringsrådet er uddannelseskvaliteten på Humanistisk Informatik ikke højt nok, og der var derfor lagt op til en lukning.

Det er nye oplysninger fra Aalborg Universitet, der blandt andet involverer planer om at begrænse elevoptaget på Humanistisk Informatik, der har fået Akkrediteringsrådet til at give Humanistisk Informatik en betinget positiv akkreditering.

- Der er fremsat nogle kritikpunkter i forbindelse med akkrediteringen. Vi har vægtet rigtig meget på studenteroptaget, og det er jo fantastisk, men det underlæggende faglige miljø er ikke udviklet i helt samme takt. Der har vi nogle udfordringer, og de udfordringer skal vi nu gå konstruktivt til, så vi sikrer, vi ikke kommer i samme situation en gang til, siger rektor Per Michael Johansen.

Der er omkring 800 studerende på Aalborg Universitets Humanistisk Informatik - fordelt på to afdelinger i Aalborg og København.

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden