Foto: Ib William Christensen (Arkiv)

Ren overlevelse for nordjyske hold

Tre nordjyske hold i fodboldens 1.division starter torsdag jagten på overlevelse i den næstbedste liga.

Hobro, Blokhus og Hjørring. Tre nordjyske fodboldklubber i 1.division med et fælles mål: Overlevelse.

Kigger man i stillingen ser det bedst ud for FC Hjørring. Holdet er placeret på niendepladsen i ligaen har dog kun to point ned til de frygtede pladser syd for nedrykningsstregen. Klubben har brugt vinterpausen til at skifte cheftræner. Boye Habekost er røget ud til fordel for fynske Henrik Lehm. Om det er et godt skifte vil vise sig, når vendelboerne løber på banen til udekampen mod FC Fredericia torsdag eftermiddag.

Hobro møder på hjemmebane Skive torsdag eftermiddag. Skive ligger, præcis som Hobro, lige over stregen. Derfor er der lagt op til en intens kamp på Danske Stål Arena. Hobro ligger pt. lige over stregen, men har samme pointantal som FC Roskilde der ligger lige under.

Og netop FC Roskilde spiller en hovedrolle i dagens sidste opgør i 1.division, eller Betsafeligaen som den nu hedder, med nordjysk deltagelse. Hjemme på Jetsmark Stadion tager Blokhus FC mod klubben fra festivalbyen. Jammerbugtklubben havde som oprykker et hårdt efterår. Et af lynspunkterne kom en mørk novemberaften på Gladsaxe Stadion, hvor AB højst overraskende blev besejret med 4-2. Det betyder, at Blokhus inden dagens hjemmekamp blot har tre point op til Hobro på den rigtige side af stregen.

Der er altså lagt op til et intenst forår for de nordjyske hold startende allerede fra spillerunden i dag. Efter denne sæson skæres Betsafeligaen i antallet af hold, derfor bliver tv-pengene større og derfor stræber alle hold efter at være med, når der fra næste sæson fløjtes op til en komprimeret udgave af 1.division.