LIGE NU:

Rengørings-assistenter snydt for 150.000

Aalborg-hoteller udbetalte aldrig løn til rengøringsfolk.

Ni rengøringsassistenter fik aldrig den løn, de havde krav på, da de gjorde rent på Hotel Hvide Hus og Hotel Phønix i Aalborg. Derfor kræver 3F nu 150.000 kr af deres arbejdsgiver Rent, skriver Fagbladet 3F.

Firmaet havde hyret dem fra tre til fire timer om dagen. De fik dog at vide allerede den første dag, at de gerne må arbejde op til 37 timer om ugen, hvilket de alle sammen gjorde.

Efter kun en måned blev syv af de ni medarbejdere sagt op. De levede ikke op til firmaets forventninger, lød det. Også selvom de indtil da kun havde fået ros for deres arbejde. I øvrigt fik de kun løn for 15 timer om ugen og blev dermed snydt for resten af deres løn.

Direktøren for rengøringsfirmaet Rent, Mudassar Iqbal, vil ikke udtale sig om sagen, som nu går videre til Arbejdsretten.

Hos Hotel Hvide Hus er man ked af sagen.

- Det er meget beklageligt, og jeg er ked af det på deres vegne. Vi følger overenskomster og love og går meget op i, at tingene er i orden. Men i dette tilfælde ligger ansvaret hos Rent. Samarbejdet med Rent stoppede allerede efter et år på grund af uenigheder, siger administrerende direktør for Hotel Hvide Hus Mark Fisher.