Foto: Stefan Kjærgaard

03:39

Østers er ikke en særlig populær spise i Danmark - og særligt ikke i Nordjylland - derfor sætter flere restauranter i Aalborg fokus på østers.

1 af 2

Restauranter fejrer nordjyske østers

Endnu engang bliver Limfjordsøsters hyldet i Oyster Trophy Week i anledningen af sæsonstarten.

Østers er generelt ikke en særlig populær spise i Danmark - og særligt ikke i Nordjylland. Derfor sætter flere restauranter i Aalborg fokus på østers. 

I Danmark findes der to slags østers Vadehavsøsters og den nordjyske Limfjordsøsters, der er en verdenskendt delikatesse.

Da man i Danmark ikke er interesseret i den nordjyske råvare bliver omkring 90 til 95 procent Limfjordsøsters  sendt til udlandet. Men måske kan et øget fokus på de nordjyske østers ændre nordjydernes vaner.

Hele ni restauranter i Nordjylland har sat østers på menuen i uge 43.

Blandt deltagerne er den italienske restaurant La Locanda, der ligger i Aalborg. Den er en del af netværksgruppen Nordjyske Restauranter.

- Vi er jo en del af Nordiske Restauranter, fordi vi vil promovere de gode ting, de gode varer, der bliver produceret heroppe i Nordjylland, siger Carlo Liberati, der er kok og ejer af restauranten La Locanda.  

Udover La Locanda i Aalborg kan man frem til lørdag prøve østers på Restaurant Rusk, Prinses Juliana, Strandhotellet Blokhus, Essens, Strandingskroen, Nam og Restaurant Applaus. 

I indslaget herunder kan du se kokken Carlo Liberati forvandle Limfjordsøsters til en indbydende suppe.

01:37 Luk video