LIGE NU:

Retningslinjer offentliggjort: Sådan bliver turen i fitness og svømmehallen

Efter flere måneders corona-nedlukning kan fitnesscentre og svømmehaller nu igen slå dørene op for offentligheden - hvis de kan overholde de retningslinjer Kulturministeriet har offentliggjort sent søndag aften.

Heri fremgår det at afstand og rengøring er nøgleelementer i en sikker genåbning af den indendørs idræt. En genåbning som partierne på Christiansborg blev enige om lørdag og som er lovlig fra mandag morgen. Mange steder har man dog ikke kunnet nå at implementere retningslinjerne som kom ud sent søndag.

Det gælder blandt andet i fitnesskæden Fitness World, der stadig har til gode at melde en dato for genåbning af deres centre ud. På deres hjemmeside skriver Fitnaess World, at man skal bruge tid på at få retningslinjerne implementeret - og at man arbejder på højtryk for lige netop det.

Det samme er tilfældet for mange svømmehaller og blandt andre Gigantium, der råder over en svømmehal inklusiv en legeafdeling for de mindste gæster, kan man endnu ikke sige, hvornår dørene slås op. Det skriver Gigantium på Facebook.

Her er retningslinjerne

De retningslinjer som både svømmehaller og fitnesscentre lige nu knokler for at implementere handler i høj grad om afstand og hygiejne.

Således gælder det for både fitness og svømning, at der ikke må være flere brugere end at der er 4 m2 gulv/vandareal tilgængeligt. Derudover kræves det, at der laves markeringer på gulvene, hvor det er hensigtsmæssigt så der ikke opstår tæt kontakt ved for eksempel vipper, rutsjebaner eller i holdlokaler.

I svømmehallerne skal nøgler til skabe, hvis man bruger sådan nogle, udleveres af personalet i svømmehallen og de skal desinficeres efter hver brug. I fitnesscentre skal kontaktflader på maskiner og redskaber desinficeres mellem hver brug.

Retningslinjer for svømning

Retningslinjer for fitness