Romerlys får sjældent konsekvenser

Det er både ulovligt og farligt at brænde romerlys af på tilskuertribunerne under en fodboldkamp. Alligevel sker det igen og igen. Og kampen mellem AaB og Brøndby søndag var ingen undtagelse. Det er nemlig yderst sjældent, at der bliver grebet ind overfor synderne.

Søndag aften blev der flere gange afbrændt romerlys på udebaneafsnittet på Aalborg Stadion. Flere Brøndby-tilhængere forsøgte at sætte fut i sagerne, når nu ikke spillerne kunne klare det inde på banen.

Og problemet med fyrværkeri på tilskuertribunerne er et stigende problem. Men ifølge sportschef hos AaB, Allan Gaarde, så er det svært helt at undgå, at de bliver smuglet ind:

- De fylder ikke ret meget, og det er svært for vores kontrollører at finde alt inden kampen. Men jeg har fuld tiltro til, at vores vagter gør alt hvad de kan.

Ifølge TV2/Nords oplysninger, så er det en bevidst strategi fra vagterne på stadion ikke at gribe ind overfor fyrværkeriet, og dermed kun observere. Heller ikke politiet gør noget:

- Det er vi ikke på grund af det nationale fodboldkoncept. Vi er tilstede ved billetlugen når der visiteres, hvis der skal skrives nogen sager, men det er vagterne der tager sig af tingene inde på stadion, forklarer vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, John Henriksen, til TV2/Nord.

De danske fodboldfanklubber er trætte af det ulovlige fyrværkeri, men her mener man ikke, at forbud er vejen frem:

- Jeg mener, at vi skal kigge mod Norge, hvor man har lavet særlige afsnit, hvor man med en forhåndstilladelse har lov til at afbrænde fyrværkeri. Og det er noget vi vil gå i dialog med DBU og de danske Superligaklubber om, siger formand Rasmus Trenskow til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland