LIGE NU:

Røntgen uden tidsbestilling

Lægebesøg og røntgen. Det hele ordnet på en og samme dag. Sådan er virkeligheden nu, hvis du skal have lungerne røntgenundersøgt på Sygehus Vendsyssel i Hjørring.

Billeddiagnostisk Afdeling, som blandt andet laver røntgenundersøgelser, har nemlig åbnet op for, at man uden at bestille tid i forvejen kan få undersøgt sine lunger samme dag, som ens egen læge henviser til det. Man skal bare møde op i afdelingen med sin henvisning mellem klokken 8 og 15 på hverdage.

- Det er en klar fordel at kunne få alt fra hånden samme dag, hvis man eksempelvis allerede har taget fri fra arbejde for at gå til lægen, siger oversygeplejerske i Billeddiagnostisk Afdeling på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, Ellen Boelt.

Hvis ordningen uden tidsbestilling bliver en succes, udvider Sygehus Vendsyssel den snart til også andre røntgenundersøgelser.

Også i andre dele af regionen er det muligt at få foretaget røntgenundersøgelse af lungerne uden tidsbestilling. Det gælder på Sygehus Himmerland, Sygehus Thy-Mors og Aalborg Sygehus.