LIGE NU:

Royalt besøg på skoleskib

Prins Joachim gæstede Skoleskibet Danmark, der sejlede ud på togt nummer 100.

Unge drenge og piger er ivrige efter få en uddannelsesplads på Skoleskibet Danmark. Det 80 år gamle sejlskib har gennem årtier sejlet unge på dannelsestur i hele verden. I anledningen af Skoleskibet Danmarks togt nummer 100 gæstede Hans Kongelige Højhed Prins Joachim i dag den tremastede fuldrigger på en tur fra Frederikshavn til Skagen.

- Jeg føler, at jeg har et meget nært forhold til skibet. Jeg har været ude at sejle med skoleskibet flere gange, end jeg nu kan huske. Det er en rigtig pragtfuld oplevelse, og så med det her super vejr, så kan man ikke ønske sig det bedre, siger HKH Prins Joachim.

Efter dagens sejllads til Skagen, fortsætter skibet videre på en i alt 3,5 måneder lang rundfart på verdenshavene, inden eleverne efter i alt fem måneder både til lands og til vands har fået en grunduddannelse for skibsassistenter.

- Man får en helt unik dannelse, når man er om bord på Skoleskibet. Udover at man får en uddannelse, så får man også mulighed for at afprøve, hvordan man trives i et team, og man får fornemmelsen af at være vigtig i et teamsammenhæng, siger direktør for MARTEC Pia Ankerstjerne.