Foto: TV2/Nord

Rumænsk indbrudstyv boede i tomt hus

En 35-årig mand fra Rumænien er torsdag blevet varetægtsfængslet for fire indbrud i Vendsyssel.

Et hus på Mette Billes Vej 4 i Frederikshavn skulle egentligt stå tomt, men en 35-årig mand fra Rumænien så sit snit til at flytte ind, da han omkring årsskiftet kom til Nordjylland og tog på en mindre indbrudsbølge.

- Vi anholder ham i huset, og der er så en masse tyvekoster, som vi indtil nu har kunnet kæde sammen med fire indbrud i Frederikshavn- og Hjørring-området, fortæller anklager Peter Rask, der torsdag formiddag var i Retten i Hjørring hvor den 35-årige var i grundlovsforhør.

Manden blev varetægtsfængslet i fire uger, og han erkender at stå bag de fire indbrud, politiet har kunnet kæde sammen med kosterne. Der kan dog være tale om flere, så Nordjyllands Politi skal nu lede efter tyvekosternes retmæssige ejermænd.

- Der var tale om sølvtøj, smykker, elektronik og også kjoler, fortæller Peter Rask om tyvekosterne, som man mistænker, der har været flere end den 35-årige om at skaffe.

- Ved flere af indbruddene er der brugt en skruetrækker, og sådan en fandt vi ikke i huset, så vi har en mistanke om at der kan være en medgerningsmand.

Manden er også sigtet for at overtræde det indrejseforbud han blev idømt i 2012 - også for tyveri.