LIGE NU:

S: Brug gruppeeksamen mod social arv

Genindfør gruppeeksamen - sådan lyder opfordringen fra Socialdemokraterne efter idégruppes tanker om at bryde den sociale arv. Universitet i Aalborg har længe brugt gruppeeksamen.

Socialdemokraternes videnskabsordfører, Kirsten Brosbøl, opfordrer regeringen til at genindføre gruppeeksamen i kampen mod den sociale arv. Det sker efter at en idégruppe, nedsat af regeringen, anbefaler mere gruppearbejde på de videregående uddannelser som et redskab til mindre frafald og bedre muligheder for unge fra ikke-akademiske hjem.

- Det bekræfter os i det vi hele tiden har ment. Nemlig at gruppearbejde er et rigtig godt pædagogisk redskab, som har mange gavnlige virkninger. Derfor var det også fuldstændig tåbeligt af regeringen at afskaffe gruppeeksamen, siger Kirsten Brosbøl.

Hun vil nu genfremsætte Socialdemokraternes forslag om at genindføre gruppeeksamen.

- Nu må regeringen altså vågne op. Når videnskabsminister Helge Sanders (V) eget udvalg kommer med en klokkeklar anbefaling, så må regeringen droppe den ensporede ideologiske modstand mod gruppeeksamen og indse, at man har taget fejl, siger Kirsten Brosbøl.

Formanden for idégruppen, Hanne Kathrine Krogstrup, prorektor ved Aalborg Universitet, forklarer til DR Nyheder onsdag, at projektarbejde i grupper giver mere tryghed.

- Mange mønsterbrydere er ikke vant til at læse bøger, diskutere politik og bruge fremmedord. Derfor kan de meget vel føle sig usikre, når de kommer ind i den helt fremmede sammenhæng på universitetet, siger hun til DR.

/ritzau/