LIGE NU:

S: Justitsministeren er en katastrofe

S revser justitsministeren for politireformen og mener, at Thulesen Dahl stikker hovedet i busken, når han kalder reformen en katastrofe, men freder ministeren.

I går fortalte justitsminister Lene Espersen (Kons.) på TV2/Nord, at politireformen langt henad vejen virker efter hensigten. I dag får hun svar på tiltale.

Dansk Folkeparti bør tale lige ud af posen og kalde
justitsminister Lene Espersen (K) en katastrofe for hendes bedrifter i forbindelse med politireformen. Det mener den socialdemokratiske retsordfører, Karen Hækkerup, som dermed går skridtet videre end Kristian Thulesen Dahl, der på torsdagens pressemøde om finansloven kritiserede implementeringen af politireformen. Han afviste dog at "karakterisere gode
samarbejdspartnere som katastrofer."

- Jeg synes, at DF burde tale lige ud af posen, når de åbner op for sådan en kritik og sige ja: Ministeren har faktisk været en katastrofe i den her sag. Det har været så dårligt forvaltet, vi er blevet så dårligt inddraget og så dårligt orienteret, lyder det fra Karen Hækkerup.

Hun fremhæver, at samarbejdsklimaet har været dårligt, og at det har været svært at komme igennem med kritik for partierne i forligskredsen.

- Ministeren har kørt løbet selv, siger Hækkerup.
Hun kritiserer ligesom DF, at justitsministeren pakker
sandheden ind, når hun siger, at det går bedre med
politireformen.

- Man kan stadig se ud af tallene, at der sker mere og
politiet reagerer ikke nok. Så jeg vil sige, at hun kører den til grænsen i den her sag. Som forligspartner har det ikke været tilfredsstillende, siger hun.

Trods de hårde ord kræver S ikke, at Lene Espersen forlader sin ministertaburet.

- Jeg synes ikke, hun skal gå af. Men jeg synes, at hun skal tage politisk ansvar for, at reformen blev gennemført. Det har været så pinagtigt at se den måde, som hun er krøbet uden om på, siger Hækkerup.

Retsordføreren mener, at DF også deler noget af ansvaret for politireformen, da de bakkede op om ministeren, og selv modarbejdede politireformen, da de i foråret skar ned på både politi og domstole uden om forligskredsen.

Lene Espersen står også for skud i aftenens udgave af Tv2/Nord - se med 19.30