Arkivfoto Foto: TV2/Nord

S lokkede Laustsen

Gruppeformand for Socialdemokraterne tilbød Bjarne Laustsen en udvalgspost, hvis han ville stemme for efterlønsreformen.

Han er den eneste, der ikke vil stemme for efterlønsreformen. Og det er på trods af, at Socialdemokraterne og SF gik til valg på at bevare efterlønnen.

- For mig er det ikke socialdemokratisk politik at stemme for en tilbagetrækningsreform, som indeholder så mange forringelser for ganske almindelige hårdtarbejdende lønmodtagere, siger Bjarne Laustsen til Jyllands-Posten.

Ifølge Bjarne Laustsen kunne han ellers have fået posten som formand for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg og arbejdsmarkedsordfører.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Det var jeg så indtil klokken halv elleve om aftenen, da Mogens Jensen ringede og sagde, at der fulgte den betingelse med, at jeg ville stemme for efterlønsreformen. Men sådan kan man ikke trække en gammel stædig nordjyde rundt i manegen, siger Bjarne Laustsen til Jyllands-Posten.

Gruppeformand Mogens Jensen vil ikke afvise, at Bjarne Laustsen blev tilbudt udvalgsposten.

- Jeg kommenterer ikke vores interne procedurer angående konstituering. Og jeg ved ikke, hvad han siger, men jeg kommenterer ikke på det, siger gruppeformand Mogens Jensen til TV2/Nord.