S vil have Aalborg Letbane tilbage på finansloven

Socialdemokraterne går til finanslovsforhandlingerne med et krav om at Aalborg Letbane kommer tilbage på finansloven for 2016.

Socialdemokraterne ønsker at fastholde etableringen af Aalborg Letbane og har derfor letbanen med i sit finanslovsforslag for 2016.

- Letbanen er grundlæggende en god og sund investering, hvis vi vil have flere til at udskifte bilen med kollektiv transport. Letbanen vil betyde kortere bilkøer og et grønnere Aalborg til gavn for miljøet og byens trængselsproblemer, siger socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn.

I september fremlagde finansminister Claus Hjort Frederiksen regeringens finanslov for 2016, hvori man fjernede pengene, der var øremærket Aalborg Letbane.

- Lykkedes Venstre med at fjerne statstilskuddet på 839 millioner kroner over de kommende år til Aalborg Letbane er der samtidig tale om en forskelsbehandling af landets storbyer. Odense, Aarhus og København får etableret letbaner med statstilskud, hvorfor landets tredje største kommune også bør tilgodeses, siger det nordjyske folketingsmedlem Rasmus Prehn.

Finanslovsforslaget kommer efter regeringens kasseeftersyn, hvor de måtte aflyse en række af den forrige regerings projekter. Men Socialdemokraterne har forslag til finansiering af ønskerne med til finanslovsforhandlingerne. De vil blandt andet annullere BoligJobordningen, hvor borgere kan få tilskud til servicearbejde og renovationsarbejde.

- Aalborg Letbane vil binde byen bedre sammen og sikre direkte kollektiv transport til det nye sygehus i Aalborg øst, Aalborg Universitet og andre institutioner, som i dag er hårdt plaget af trængsel og parkeringsproblemer. Og så vil letbanen tilmed bidrage med lokal vækst og arbejdspladser, siger Rasmus Prehn.