Der bliver etableret en gang- og cykelbro ved jernbanebroen, der løber over Limfjorden ved Aalborg. Foto: Lars S. Chistoffersen (arkiv)

Så er det officielt: Aalborg får en gang- og cykelbro

Et bredt flertal har mandag aften besluttet, at Aalborg skal have en gang- og cykelbro.

Det er nu officielt. Jernbanebroen i Aalborg, der løber over Limfjorden, bliver også til en gang- og cykelbro. Det har et bredt flertal i Aalborg Kommune bestående af alle partier på nær Liberal Alliance mandag aften vedtaget på et byrådsmøde.

- Dette er meget glædeligt for byens fremtidige udvikling. Ikke siden 1933, hvor Limfjordsbroen blev indviet, er der taget skridt til at samle Aalborg og Nørresundby, og skabe nye forbindelser og byrum tværs over fjorden, siger Jens Toft-Nielsen (SF), der er formand for foreningen Kulturbro Aalborg.

Der er bevilliget 25 millioner kroner til broen. 15 millioner bliver betalt af Folketinget, mens Aalborg Kommune skal betale 10 millioner kroner.

Det vides endnu ikke, hvornår broen står færdig og er klar til brug, men Jens Toft-Nielsen håber, at den kan være klar allerede næste år.

- Det er mit personlige mål, at den kan stå klar næste sommer til Tall Ships Race. Men vi kan ikke love noget, siger han til TV2/Nord.

Den nye bro bliver to meter bred. Man må gå og cykle på broen, mens der kører tog forbi. Der kommer højt hegn imellem tog og de gående og cyklende. Ved broklappen bliver der låger, der lukkes, når et skib skal igennem.