LIGE NU:

Sand sendt til analyse

TV2/Nord har fået sendt sand fra Søndre Strand ved Skagen til analyse. For indeholder sandet virkelig andet end bare sand?

Rester af ler, tungmetaller og afføring fra mennesker er blot nogle af de ting, som laboranterne ved Analytech Miljølaboratorium i de kommende dage går på jagt efter.

- Vi kigger efter tungmetaller fra skibsmaling og den slags ting, hvor man kan bruge kobbersalte og organiske tinforbindelser (...) Colibakterier er en indikator på, at det ikke er godt badevand, forklarer Sven-Erik Lykke, direktør hos Analytech.

De seneste dage har TV2/Nord kunnet fortælle om beboere ved Søndre Strand ved Skagen, som er bekymrede for, hvad der egentlig gemmer sig i det sand, som Frederikshavn Kommune har fået pumpet op på den - i øvrigt fredede - strand.

- Det syder og bobler. Det ligner beskidt, brun sæbe. Det er meget ulækkert, sagde en af naboerne, Ulla Kerchlango, for nylig til TV2/Nord.

Om der findes andet i sandet end - ja, sand - vil blive afgjort i løbet af fire til fem dage, når det endelige analyseresultat foreligger.