Sarah tog guld i dag i sin aldersklasse.

422 deltagere fra hele Norden er med i Hadsund.

1 af 2

Sarah tog guldet

422 BMX-kørere samlet til Nordiske Mesterskaber i denne weekend.

Siden i går har Dragon BMXs bane i Hadsund genlydt af cykelhjul mod grus og opmuntrende tilråb fra publikum. BMX-kørere fra hele Norden er samlet til de nordiske mesterskaber i BMX - for første gang i Hadsund.

Blandt de 422 deltagere er 13-årige Sarah Thorhauge fra Hadsund. Hun har kørt bmx i to år og har netop deltaget i VM for sin aldersgruppe i København:

- Både min far og bror kørte bmx. Så jeg gad ikke stå på sidelinjen og kigge på. Så jeg valgte selv at hoppe på cyklen og køre.
Nu er hun på plads på hjemmebanen og har et erklæret mål for dagens mesterskab:

- Top tre! Men nummer et kunne også være fedt, slår hun fast.
Udover deltagere fra hele Danmark, deltager også BMX-kørere fra Norge, Sverige og Finland. Og det glæder Martin Jensen, som udover at have en søn med i mesterskabet, også er en af arrangørerne af dette års nordiske mesterskaber:

- De får jo en fantastisk oplevelse sammen med deres BMX-venner og kan vise for bedsteforældre og venner, hvad det er de går til, forklarer han.

Sarah Thorhauge synes dog ikke at lade sig skræmme af udenlandske medstandere. Lørdag eftermiddag vandt hun nemlig guldmedaljen i sin aldersklasse for de 13 til 14-årige.