Screening af jernbaneoverkørsler i Vendsyssel

01:58

Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Alle jernbaneoverskæringer fra Nørresundby til Frederikshavn er i dag blevet tjekket af Banedanmark og forskellige myndigheder. Det sker, for at forhindre en gentagelse af en dødsulykke på Fyn.  

Jernbaneoverskæringen ved stationen i Sindal er en af de overkørsler, der er blevet gået igennem af Banedanmark, Hjørring Kommune og Nordjyllands Politi. Det er en såkaldt sikret overkørsel med to bomme på hver side. For fodgængerne er den bare ikke sikker nok. De kan let - bevist eller ubevidst - komme uden om bommen.

- Der er nogle problemer her, som vi skal have løst. Flere steder kan der sættes noget hegn op, så det ikke bliver så let at komme ind i overkørslen, når bommene er nede, siger projektleder, Henrik Hansen, fra Banedanmark til TV2/NORD.

I december sidste år blev en 11-årig dreng påkørt og dræbt på stedet af et tog i en jernbaneoverskæring i Højby på Fyn. Efter dødsulykken er der fra politisk side blevet afsat 40 millioner kroner til at øge sikkerheden i de overkørsler, hvor det kan blive bedre.

I løbet af et års tid forventer Banedanmark, at overkørslen i Sindal er blevet gjort sikrere for den gående trafik.

Forsiden lige nu