Flere nordjyder ved, hvor de skal tilbringe sommerferien. Foto: TV2/Nord

Se hvor nordjyderne rejser hen i ferien

Spanien, Grækenland og Tyskland er nordjydernes mest populære udenlandske rejsemål denne sommer. Især kvinderne er vilde med Spanien, mens flere mænd tager til Tyskland.

Nordjyderne vil først og fremmest til Spanien i sommerferien (18 procent). Herefter følger Grækenland (13 procent.) og Tyskland (13 procent.) som de mest populære udenlandske rejsemål for nordjyderne denne sommer. Det viser ny undersøgelse for hoteleksperten Hotels.com.

Spanien er også nationalt det mest populære udenlandske rejsemål, mens flere nordjyder end landsgennemsnittet tager til Tyrkiet, der kommer ind på en fjerdeplads over nordjydernes foretrukne rejsemål. På en femteplads finder man Frankrig.

Der er forskel på danske mænd og kvinders foretrukne rejsemål denne sommer. Således er der flest mænd, der skal til Tyskland (14 procent.), mens kvinderne først og fremmest tager til syden med Spanien (16 procent.) Kvindernes trang til sydens sol og varme overrasker ikke familielivsekspert Kitt Tvile:

- Kvinder vælger som oftest ferier med varme og strand, hvor de kan slappe af og hvile i sig selv. Her skal de ikke tænke på noget, og de kan give slip på den indre kontrolfreak. Mænd derimod vælger gerne ferier med action, hvor der sker noget, eller man kan foretage sig noget aktivt.

En undersøgelse fra tv2nord.dk viser, at ud af de godt 1800 nordjyder, der har deltaget, har 73 procent planlagt at holde ferie i Danmark, mens blot 23 har tænk sig at rejse udenlands.