Foto: Christian Henriksen

Se kortet: Her er Nordjyllands dyreste villaveje

I Skagen skal man have den helt store tegnebog op af lommen, hvis man vil købe hus - her ligger nemlig Nordjyllands dyreste veje.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Det plejer at være nøgleordene, når man går på jagt efter et nyt sted at bo - og det er også nøgleordene, når det handler om huspriser, og hvor man i så fald har råd til at købe sit næste hus.

Det viser en opgørelse, Boliga har lavet over de dyreste veje i Nordjylland. For med mindre man har et boligbudget i den imponerende flotte ende, er der bare nogle gader og veje i landsdelen, der er lukket land.

Og de fleste af dem ligger - måske ikke overraskende - i solgule Skagen.

Skagen helt i top

Helt i spidsen er Jens Bergs Vej i Skagen, der ligger nær Vesterhavet og har kvadratmeterpriser på 32.596 kroner.

- Der er historisk bydel. Der er klassiske ejendomme, og så kan turisterne rigtig godt lide at komme heroppe. Det har haft betydning for huspriserne og særlig i nogle bydele, siger ejendomsmægler hos Home i Skagen, Kasper Lykke Nielsen om årsagen til de høje kvadretmeterpriser i Skagen.

Jens Bergs Vej ligger i Gl. Skagen. Tæt på Vesterhavet og 100 meter fra både Ruths Hotel og de kendtes in-sted Hyttefadet. 

- Det er en god vej. Det er en hyggelig lille vej, som støder ud til et åbent område med hede. Det er en god beliggenhed, siger Kasper Lykke Nielsen fra Home i Skagen.

Flere huse til salg

Vil man bo på Nordjyllands dyreste vej, så er der gode muligheder lige nu. 3 huse på vejen er til salg - og man kan eksempelvis købe det er hus fra 2001 på 112 kvadratmeter. Pris 5.1 million kr. 

- Det er et rigtigt hyggeligt sommerhus i Gl. Skagen, og så er det vedligeholdelsesfrit, som mange også går op i idag, siger Kasper Lykke Nielsen.

Der er stille på Nordjyllands dyreste vej i dag. Næsten alle husene bliver brugt som sommerhuse. Køberne til husene findes også udenfor Skagen. 

- Det er turister fra hele landet. Det København, Midtjylland, Aalborg - stort set folk fra hele landet. Det er folk, som er kommet i Skagen i mange år, siger Kasper Lykke Nielsen.

Læs også Huspriser: To nordjyske kommuner er nu dyrere end før finanskrisen

Syv af de 10 dyreste veje i Nordjylland ligger i Skagen og mens Jens Bergs Vej i den historiske bydel indtager førstepladsen ligger feriebyens øvrige eksklusive adresser omkring Skagen Havn på østkysten. 

Her er det idylliske veje som Østerbyvej og Østre Strandvej, der er dyrest at shoppe på med kvadratmeterpriser på lige godt 25.000 kroner.

Det betyder, at Skagen altså ligger helt i top, når det kommer til kvadratmeterpriser, mens Aalborg kun har tre veje med i top-10 - og først kommer ind på en syvende-, ottende- og niendeplads. Her skal man hoste op med mellem 22.000 og 23.000 kroner pr. kvadratmeter, hvis man vil have et hus i Hasseris.

Langt op til hovedstadsniveau

Der er dog ikke nogen af de nordjyske priser, der kan hamle op med landets absolut dyreste veje, som ligger i København. Her ligger kvadratmeterpriserne på de 10 dyreste veje nemlig mellem 45.000 og 57.400 kroner.

I Jylland er det Aarhus-forstaden Egå, der med vejen Ved Stranden placerer sig højst. Her koster en kvadratmeter godt 40.500 kroner. 

Læs også Liebhaveri på budget: Sydvendt have og "havudsigt" til salg for en slik

Boliga har opgjort, hvilke villaveje der er dyrest baseret på den offentlige vurdering. Derfor kan man godt regne med, at priserne ved salg ligger højere, fordi husene ofte sælges for mere, end de er vurderet til.

Kun veje med mindst 10 villaer er medtaget i undersøgelsen.