Se videoen: Flyvende bamser og ishockey-brag i Gigantium

Ishockeykampen fredag aften gik hen og blev lidt anderledes. Det amerikanske fænomen Teddy Bear Toss kom nemlig til Aalborg.

I flere minutter regnede det med tøjbamser ind på isen under ishockeykampen fredag aften. Det var netop da Aalborg Pirates’ Patrick Bjorkstrand fem minutter inde i anden periode havde udlignet til 1-1 i lokalopgøret mod Frederikshavn White Hawks.

Fænomenet med tøjbamser på isen kaldes Teddy Bear Toss, og er et kendt fænomen i USA til ishockeykampe. Cool East Aalborg og Aalborg Pirates havde i samarbejde indkøbt 4.000 tøjbamser, som tilskuerne kunne købe for 50 kroner.

Aftalen var, at bamserne først måtte smides på isen ved hjemmeholdets første scoring. Så kampen var afbrudt i flere minutter, mens bamserne blev samlet sammen. Overskuddet fra salget lød på næsten 26.000 kroner og gik til UNICEF.

Det var gæsterne fra Frederikshavn White Hawks, der dominerede første periode, som de fortjent vandt 1-0. Gæsterne kunne endda have ført med både 2-0 og 3-0, hvis de havde scoret på de store chancer, men sådan gik det ikke.

Fire minutter før slut blev pucken banket i mål igen

Efter det store bamseshow - bedst som man troede, at piraterne nu ville sætte sig på kampen, slog White Hawks til igen og kom foran 2-1 på mål af Thomas Søndergaard. Men inden perioden sluttede, fik hjemmeholdet udlignet til 2-2 ved Victor Rollin Carlson.

De 4.600 tilskuere havde indstillet sig på forlænget spilletid, men fire minutter før tid fik Trevor Gooch styret pucken bag en ellers velspillende målmand Galansky, og direkte ind i White Hawks målet. Samme Trevor Gooch var en af hjemmeholdets bedste spillere i lokalbraget, og han scorede således endnu engang, så piraterne løb med sejren på 4-2.

Efter kampen talte vi med Aalborg Pirates’ Patrick Bjorkstrand og Frederikshavn White Hawks’ Rasmus Søndergaard.