Fodboldhold har samlet 800.000 ind til børn: Nu bliver de hædret

Bangsbo Frejas U17-drenge er blandt de nominerede til Årets Nordjyde. På fire år har holdet samlet over 800.000 kroner sammen til børn, der har det svært.

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS NORDJYDE

I skolen knokler de med lektierne. På fodboldbanen knokler de for at forbedre deres spil – og i den fritid, der er til overs, knokler de 30 drenge fra Bangsbo Frejas U17-hold med at samle ind til børn, der har det svært.

Der er med andre ord nok at se til for de unge mennesker, der nu er nomineret til Årets Nordjyde.

- Vi kan godt lide at give noget af os selv. Vi har det jo så godt, at vi går jo bare rundt og spiller fodbold, fortæller Gregers Petersen, der er holdets anfører.

quote Jeg får en god følelse indeni af at kunne hjælpe andre, som ikke har det lige så godt som jeg selv

Gregers Petersen, anfører, Bangsbo Freja U17

Har samlet 800.000 ind

Det var en forældregruppe, der for fire år siden besluttede sig for, at fodbolddrengene skulle have bedre forhold. Der skulle søges sponsorater til at forbedre træningen og give holdet mulighed for at tage på flere ture – men forældrene insisterede samtidig på, at drengene skulle gøre noget for det.

Nu – fire år senere - har holdet knoklet sig til mere end 800.000 kroner, der er gået direkte til børn, der har det svært, eller som er alvorligt syge. Det er sket blandt andet ved at lave lagerarbejde. Holdet har også arrangeret koncerter og events med spisning.

- For det første så får jeg en god følelse indeni af at kunne hjælpe andre, som ikke har det lige så godt som jeg selv, fortæller Gregers Petersen som nyder at knokle med sine kammerater.

- Det er jo ikke et eller andet torturarbejde, hvor man sidder i en celle og slider. Man sidder og snakker med sine venner og hygger sig.

Det var en forældregruppe, der for fire år siden besluttede, at holdet skulle arbejde - både for sig selv, men også for andre.
Det var en forældregruppe, der for fire år siden besluttede, at holdet skulle arbejde - både for sig selv, men også for andre.
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord

- Har udviklet et sindssygt sammenhold

Det er blandt andre Sophia Evers, der er søster til en af holdets spillere, der har nomineret drengene fra Bangsbo Freja til Årets Nordjyde. Hun har fulgt deres arbejde siden begyndelsen.

- Jeg tror, at de lige så stille og roligt har udviklet sig og fundet ud af, at det giver dem noget, og det giver andre noget, lyder det fra Sophia Evers, som også fremhæver det sammenhold, der er på holdet - og som både kommer fra deres tid sammen på og uden for fodboldbanen.

- De prioriterer deres tid fornuftigt og bruger den tid, de måtte have til overs, på at gøre noget godt for andre.


Modner dem til voksenlivet

Dommertrioen til Årets Nordjyde var hurtige til at udpege drengene fra Bangsbo Freja som den ene af de i alt fem nominerede til prisen. Her peger Peter Møller Madsen blandt andet på den måde, som drengene har taget ansvar på, siden de blev teenagere.

- Nogle af de initiativer, som de bliver en del af, det er også noget, der er med til at modne dem til voksenlivet.

Lasse Heidelbach følger op:

- Der er jo rigtig mange 17-årige, der spiller fodbold sammen, og så går de også hver til sit bagefter. Men her bliver de ved med at holde sammen i denne her gruppe og er en stærk enhed, som går ud og flytter noget og gør noget for andre, lyder det fra dommeren, der slutter således:

- Det er virkelig beundringsværdigt.

Holdet laver blandt andet lagerarbejde for at samle ind.
Holdet laver blandt andet lagerarbejde for at samle ind.
Foto: Daniel Mikkelsen / TV2 Nord


Målet er (mindst) en million

Den ekstraordinære indsamlingsiver i Frederikshavn har gennem årene støttet en lang række nordjyske tilbud til sårbare og syge børn. Og holdet har ingen intentioner om at stoppe deres velgørende arbejde.

Det erklærede mål er at have samlet mindst en million kroner sammen, inden holdet er færdige som ungdomsspillere, men Gregers og holdkammeraterne vil fortsat gerne give en hånd med som seniorer.

- Altså jeg tænker bare, det fortsætter. Vi er jo fortsat glade for at spille fodbold, og så kan vi jo gøre det her i vores fritid som en ekstra ting, vi kan hjælpe med.

Vinderen kåres i Frederikshavn

Vinderen af Årets Nordjyde findes den 6. oktober i Arena Nord i Frederikshavn. Og selvom drengene fra Bangsbo Freja er vant til at tale om hjemmebanefordel, er det nogle meget kompetente modstandere, de er oppe imod. Dem kan I møde ved at klikke på de fremhævede links herunder.

Det er nordjyderne, der via SMS-afstemning kårer Årets Nordjyde. Afstemningen åbner først den 6. oktober klokken 19, og hvis du til den tid vil stemme på drengene fra Bangsbo Freja, så skriv SMS-koden TV2N 1 bag øret.

KØB DIN BILLET TIL ÅRETS NORDJYDE


Seneste nyt

fra Nordjylland