LIGE NU:

Seks nordjyske naturperler er med i opløbet til Danmarks Naturkanon

Seks steder i Nordjylland er med blandt 30 nominerede steder, der kan komme med i Danmarks nye Naturkanon.

Gemt under trækronerne mellem Hjortdal og Tranum finder man et af de områder, der nomineret til at komme med i Naturkanonen – nemlig Fosdalen og Svinkløv.

- Fosdalen er noget særligt i forhold til de naturtyper, der er i Nordjylland. Den skiller sig ud, fordi den er så frodig, som den er, siger naturvejleder Klaus David Jensen fra Naturstyrelsen Thy.

Området er med i slutspurten om at blive blandt de 15 steder i Danmark, der bliver udvalgt til Danmarks Naturkanon, som Miljø- og Fødevareministeriet står bag. Naturen på stederne skal være noget helt særligt, og samtidig en oplevelse at besøge.

 
 
Foto: Stefan Kjærgaard

Hele 1.671 forslag kom der til fantastiske naturperler i Danmark, der kan indgå i den nye Naturkanon. Feltet er nu skåret ned til 30 steder, og her iblandt er der seks nordjyske perler.

Det er Hanstholm Vildtreservat, Lille Vildmose, Råbjerg Mose, Skagen og Råbjerg Mile, Vejlerne samt Fosdalen og Svinkløv.

 
 
Foto: Grafik - TV2 Nord

- Det er bare en fantastisk naturperle, som giver en fantastiske oplevelse, når man træder ind i Fosdalen, fordi den er så markant med de her store skarpe sider. Også Svinkløv klitplantage er et helt unikt sted, fordi den er så varieret, som den er. Den indeholder alle de klittyper, vi har i Danmark. Det helt unikke er, at kalken ligger så højt, at vi har et meget stort udvalg af sjældne planter, fortæller naturvejleder Klaus David Jensen fra Naturstyrelsen Thy.

En plads i Naturkanonen vil også give et boost til Jammerbugten, mener den lokale turisme- og erhvervsorganisation.

-  Det vil sikkert have en effekt. Det kan man se andre steder, hvor man får nogle prædikater på sig. Og man bliver kommunikeret igennem nogle andre platforme. Det skaber jo alt sammen opmærksomhed og synlighed, og det vil også have en effekt, siger Anders Stryhn, der er chef for VÆKST Jammerbugt.

Du kan se alle 30 steder, der fortsat er med i opløbet her. Frem til den 4. november 2018 kan du hjælpe dit favoritsted det sidste stykke vej til Naturkanonen ved at dele naturoplevelser, du har haft på stedet, med juryen.

Flere nordjyske perler er indstillet til den kommende naturkanon

 

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden