LIGE NU:

Seks nordjyske vindere ved DM i Skills: - Det er kæmpestort

Vinderne af DM i Skills 2020 blev lørdag kåret ved et stort show i Bella Center i København.

Der var kram fra statsminister Mette Frederiksen, da SOSU-assistenterne Cecilie Svanekær Holst Christensen og Mike Kevin Nystrup Olsen blev kåret som vindere inden for deres fag ved DM i Skills 2020.

- Det var kæmpestort. Vi har virkelig sat alt ind på at skulle vinde, så det var så stor en forløsning, da det skete, siger Cecilie Svanekær Holst Christensen.

quote Vi har virkelig sat alt ind på at skulle vinde, så det var så stor en forløsning, da det skete

Cecilie Svanekær Holst Christensen

Cecilie Svanekær Holst Christensen og Mike Kevin Nystrup Olsen repræsenterer begge SOSU Nord.

Efter tre intense konkurrencedage i Bella Center i København blev de hyldet sammen med deltagere fra 44 andre fag.

- Jeg er den første mand, der nogensinde har vundet inden for mit fag, så det betyder, at jeg kan være den mand, der viser vejen. Det betyder meget, siger Mike Kevin Nystrup Olsen kort efter at han havde modtaget trofæet og lykønskningen fra statsministeren.

Der var kram fra statsministeren, da nordjyderne modtog deres trofæ.

Sander Hem Münchow fra Hobro blev kåret som Danmarks bedste industritekniker. Han er i lære hos Nymann Teknik og går på TECHCOLLEGE.

- Det er meget stort. Jeg er simpelthen så stolt men også overrasket, for der var hård konkurrence. De andre deltagere var virkelig dygtige, så det gør det jo endnu større at vinde, siger Sander Hem Munchow.

DM i Skills

Også indenfor automatikteknik kan en nordjyde kalde sig landets bedste. Jens Skallerup Jensen fra Vadum løb nemlig med titlen som danmarksmester i automatikteknik.

- Det er skønt. Jeg troede, det var en drøm, da mit navn blev råbt op. Der har været hård konkurrence, så jeg har virkelig været i tvivl om placeringen, når nu de andre var så dygtige, sagde Jens Skallerup Jensen.

Statsministeren takkede deltagerne

Statsminister Mette Frederiksen overrakte trofæer og uddelte håndtryk og krammere til vinderne. Hun benyttede også muligheden for at takke alle deltagerne for deres indsats.

- Først og fremmest en kæmpe tak for at træffe det valg, som i virkeligheden er det sværeste valg – for det er det blevet i dagens Danmark at tage en erhvervsuddannelse. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej fordi I vil noget for jer selv og med jeres fag. Kæmpe tillykke til jer alle sammen, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Her er de nordjyske vindere: