Sexbetjent for landsretten

En 47-årig kriminalbetjent er for Vestre Landsret, tiltalt for at misbruge sin stilling og sende frække sms'er til rockeres kærester. Foto: Tv2nord.dk

47-årig politibetjent sendte frække sms-beskeder til kæresterne til tre varetægtsfængslede rockere.

I november sidste år blev en 47-årig kriminalbetjent ved Nordjyllands Politi idømt 30 dages fængsel for at have krænket tre kvinder. Han havde sendt adskillige frække sms'er til kvinderne, som alle var kærester med rockere, der var varetægtsfængslede i sager, som den 47-årige efterforskede.

I forbindelse med sagen blev han suspenderet fra sit job.

Betjenten blev dømt for at misbruge sin stilling til at krænke kvinderne, da han i sine beskeder til kvinderne kom ind på private emner, som han kendte til, fordi han havde kontrolleret den post, kvinderne havde sendt til deres varetægtsfængslede kærester.

Den ene af kvinderne, kæreste til en fængslet HA-rocker, svarede på sms'erne, men da hun to gange havde fået tilsendt et billede af betjentens erigerede penis, bad hun ham stoppe, og det gjorde han.

I byretten fortalte kvinderne om et afhængighedsforhold til betjenten, som var deres kontakt i forhold til at se deres varetægtsfængslede kærester, og som kunne hjælpe med spørgsmål i forhold til sagerne. Men kontakten kørte altså med tiden af sporet.

I byretten krævede anklageren 60 dages fængsel, men retten bestemte altså, at det skulle koste det halve.

I landsretten kræver anklagemyndigheden, at dommen skærpes til 60 dages fængsel, mens forsvaret kræver betjenten frifundet.

Forsiden lige nu