Foto: Pressefoto

Sidste chance for at bade under livreddernes opsyn

På lørdag den 13. august pakker livredderne udstyret sammen, lukker tårnene og takker af for endnu en sæson på de danske strande. Denne uge er derfor sidste chance for at tage en dukkert i bølgen blå under opsyn af livredderne.

Klokken har ringet ind på skolerne, og mange er tilbage på arbejde efter sommerferien. Det betyder også, at den travleste del af badesæsonen er ved at være forbi. Når tårnene lukker på lørdag den 13. august, vil livredderne kunne se tilbage på en sæson med blandet vejr og få rigtig gode stranddage.

- Når børnene begynder i skole igen, og forældrene er tilbage på arbejdet, betyder det også markant færre strandgæster. Derfor lukker vi tårnene på lørdag, men vi håber, at der er mange, der i løbet af ugen vil benytte chancen for en sidste tur i bølgerne, mens der er livreddere på vagt, siger René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

TrygFonden Kystlivredning opfordrer fortsat badelystne strandgæster til at følge de fem baderåd og til altid at orientere sig om de lokale forhold, inden de hopper i vandet.

- I løbet af sommeren har livredderne talt rigtig meget med strandgæsterne om baderåd, hvordan man læser vandet og hvilke forholdsregler, man skal tage sig, inden man går i havet. Vi håber, at vores oplysende arbejde igennem sæsonen, har klædt folk godt på til at passe på sig selv og hinanden, nu hvor livredderne siger tak for i år, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.

De få gode stranddage ses også på antallet af livreddende aktioner. Ikke en eneste gang har de nordjyske livreddere været i aktion den seneste uge.