Arkivfoto Foto: Michael Schmidt Thomsen (Arkiv)

Sigtet for røveri mod juvelér i Aalborg

To serbere, der sidder varetægtsfængslet i henholdsvis Østrig og Holland for røverier, vil blive sigtet for seks røverier mod juvelér-butikker i Danmark, skriver ekstrabladet.dk.

De to serbere på 29 og 35 år bliver sigtet, når danske betjente om nogle uger rejser til de to lande for at afhøre serberne.

Det er tekniske spor som fingeraftryk og dna, der knytter de to serbere til striben af røverier, skriver ekstrabladet.dk.

Chefen for røveri-sektionen i København Poul B. Hansen bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at den 29-årige serber vil blive sigtet for tre røverier begået i København og et i Aalborg.

Han er for nylig blevet idømt 10 års fængsel for et røveri i Østrig, hvor han slog en politimand ned under flugten.
En 35-årig serber, der blev anholdt i Holland under et røveriforsøg med tre landsmænd, skal sigtes for to røverier begået i København, og politiet udelukker ikke, at der kommer flere sigtelser mod ham.

Serbiske bander har siden sidste år begået mindst syv væbnede røverier mod juvelér-butikker i København med et samlet udbytte på langt over 26 millioner kr.

En 28-årig serber er for nylig blevet idømt fire års fængsel i Gøteborg for blandt andet et røveri mod juvelér Edmond Arnold i Københavns indre by den 23. februar i år, hvor udbyttet blev ure for godt 1,4 mio. kr, skriver ekstrabladet.dk