I denne uge øger politiet kontrollen med skolevejene. Blandt andet for at få farten ned. Foto: Ib William Christensen

Sikkerhed: Øget færdselskontrol ved skoleveje

I denne uge holder politiet ekstra øje med trafikanterne ved skolerne for at gøre vejene mere sikre for børn og unge, der cykler til og fra skole.

Der køres alt for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra i dag og til og med fredag.

Læs også Trafikalarm skal advare bilisterne om skoleveje

Da politiet i samme periode i januar 2019 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev mere end 3000 bilister sigtet for at køre for stærkt.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker. Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med, om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil for eksempel tjekke, om børnene taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, har husket cykellygterne, og om de går eller cykler over for rødt.