Skadestuen i Aalborg ser mange 'sommerskader' - Dette er den hyppigste

Det solrige sommervejr lokker nordjyderne ud i naturen, men det er ikke alle, der slipper lige godt fra det.

Søndag var endnu en solrig sommerdag i Nordjylland, og hvis man skal tro på vejrprognoserne, er sommervejret kommet for at blive.

Solskin og høje temperaturer lokker nordjyderne ud til udendørsaktiviteter, men det er ikke uden risiko, lyder det fra Aalborg Universitetshospital.

Her oplever de en markant stigning i de såkaldte 'sommerskader'.

- Nogle skader er relateret til sportsaktiviteter som for eksempel håndbold, fodbold, og rundbold, og styrt på mountainbike, siger Luise Winneche Lilleøre, der er sygeplejerske på Akutmodtagelsen.

Der er ikke flere skader, fordi det er sommer, men skaderne er nogle andre, fortæller sygeplejerske Luise Winneche Lilleøre.
Der er ikke flere skader, fordi det er sommer, men skaderne er nogle andre, fortæller sygeplejerske Luise Winneche Lilleøre.
Foto: Ivan Johan Hansen / TV2 Nord

Fejlslagent havearbejde og diverse stik og bid fra insekter står også højt på listen over hyppige skader, men der er særligt en aktivitet, der sender mange omkring skadestuen.

- Det er trampolinskaderne. Børn, der har hygget sig på trampolinen og ender med små brækkede arme - dem ser vi nærmest dagligt, konstaterer Luise Winneche Lilleøre.

I flyvende højt humør

I en have i Aabybro er tre søstre i flyvende højt humør på familiens trampolin. 

- Vi hopper, leger og fjoller og nogle gange, hvis vi har rigtig meget energi, så kan vi også finde på at slås lidt, siger 10-årige Sofie Vinther med et smil på læben.

Hendes to yngre søstre på syv og otte stemmer hurtigt i, før de lystigt hopper videre. 

Lærke Vinther (tv) Signe Vinther (mf) og Sofie Vinther (th) kan om sommeren bruge timevis på at hoppe på familiens trampolin.
Lærke Vinther (tv) Signe Vinther (mf) og Sofie Vinther (th) kan om sommeren bruge timevis på at hoppe på familiens trampolin.

Pigerne bruger timevis i baghaven på familiens trampolin, og de kender godt til, at hopperiet i ny og næ kaster en skade af sig.

- Der var engang, hvor jeg hoppede ud i fliset, fordi jeg hoppede for højt, siger Sofie Vinther.

- Jeg faldt og fik nogle hudafskrabninger, og det sved virkelig meget, siger Lærke Vinther. 

Skadeshistorikken gør dog ikke hoppe-lysten mindre.

- Det er så sjovt, og man kan lave vejrmøller og alt muligt, siger syv-årige Signe Vinther.

Man skal tænke sig om

I haveselskabet Engen i Aalborg har en gruppe haveejere netop overstået en arbejdsdag på foreningens fællesområde.

Her er ingen trampoliner, men de rutinerede haveejere kender alligevel alt til, hvordan havearbejde kan afføde et besøg på skadestuen.

- Jeg skulle klippe en gren i et træ, og så faldt jeg ned og brækkede armen. Man skal godt nok tænke over, hvad man laver, siger Bente Sørensen. 

Armen er helet, og Bente Sørensens bedre halvdel har sørget for, hustruen ikke kommer til skade igen.  

- Han siger, jeg slet ikke må kravle op på noget mere, siger Bente Sørensen og peger på sin mand, der smiler men nikker bestemt. 

Hvert år kommer cirka 7000 børn på skadestuen, fordi de er kommet til skade på netop trampolinen. Det viser tal fra Børneulykkesfonden.

Se indslaget herunder.



Seneste nyt

fra Nordjylland