LIGE NU:

Skallerup Skole kæmper videre

Skæbnen for 11 af Hjørring Kommunes landbyskoler afgøres af politikerne på mandag. Skallerup Skole er en af de lukningstruede skoler, og i dag er hele byen taget til Hjørring. De kæmper til det sidste for deres skole.

Store dele af Skallerup by og omegn er taget med for at give deres opbakning til skolen. For at vise, hvad der kendetegner det sted, hvor de bor, er traktorer, dyr og halm i dag rykket til Hjørring midtby.
Eleverne i Skallerup er ikke i tvivl om, at deres skole skal bevares. Veninderne Julie M. Jensen og Laura B. Vinther på 11 år har mange argumenter.

-Det er en lille skole, og det er rigtig sjovt at gå der. Så er der også søde lærere, det er ude i naturen og alle er venner med hinanden, fortæller veninderne.

Bestyrelsesformanden på Skallerup Skole,Vibe Gro, er stolt over byen.

-Hvor heldig har jeg lov at være, at være formand for bestyrelsen på sådan en skole, hvor der er sådan en kanon opbakning siger hun og uddyber: Vi kan godt drive skole til den pris, man driver det inde i byen, så de skal godt nok komme op med en god undskyldning for at lukke os, siger formanden.