Skatteministeren vil finde løsning til pendlerne

08:51

Foto: TV2 Nord

1 af 2

Bedre befordringsfradrag til bornholmerne koster de nordjyske pendlere. Skatteminister Karsten Lauritzen vil nu undersøge sagen for at finde en løsning.

Mandag aften kunne TV2 Nord fortælle om nordjyske flypendlere, der har fået et økonomisk smæk, efter skat har ændret fradragsreglerne, så flypendlerne ikke længere kan trække kilometer fra, men i stedet faktiske udgifter til flybilletter.

Skatteminister Karsten Lauritzen fortalte mandag aften TV2 Nord, at han vil prøve at finde en løsning til

- Det er uretfærdigt. Det kommer jo af, at man vil hjælpe bornholmerne, og det ramte jo så utilsigtet andre, siger Karsten Lauritzen og fortsætter:

- Da jeg tiltrådte som skatteminister fik jeg en henvendelse fra blandt andet pendlerforeningen i Nordjylland. Derfor er vi ved at finde en løsning, og det skal ikke kun være en løsning for nordjyderne, men en der kan være til glæde for alle.

Der er endnu ikke fundet en løsning, men Skatteministeren har forslag:

- Det kunne være, at man gav den her valgfrihed til pendlerne. Vi skal gøre det klogt og få rettet op på det.

Skat fastslog i 2011, at reglen ikke kun skulle gælde for bornholmerne men alle, og det var med tilbagevirkende kraft fra 2009. For Bente Dahl, der medvirkede i mandagens udsendelse har det betydet en tilbagebetaling på 300.000 kroner, men det ser ikke ud til, at Karsten Lauritzen kan hjælpe her.

- Jeg kan lave reglerne om fremadrettet, men jeg kan ikke være ansvarlig for de tidligere skatteministre. Jeg kan ikke love noget bagudrettet, men jeg synes, at vi skal finde en løsning fremadrettet, som jo også er det pendlerne beder om.

Forsiden lige nu