Skattesmæk eller penge tilbage? 2,5 millioner har allerede tjekket

Nordjyske pendlere skal være særligt opmærksomme på kørselsfradraget.

Det er årets travleste tid for det danske skattevæsen. I hvert fald hvis man måler på aktiviteten på Skattestyrelsens hjemmeside. I dag, mandag den 14. marts, er nemlig første officielle dag, hvor danskerne kan se, om de har betalt for meget eller for lidt i skat i løbet af 2021 - og om de altså derfor skal betale ekstra eller kan se frem til et indskud på bankkontoen. Det fremgår af hver enkelte danskers personlige årsopgørelse.

Men allerede fra fredag eftermiddag og hele weekenden igennem var det muligt at smugkigge i årsopgørelsen på tastselv.dk. Og det benyttede mange danskere sig af. Hele 2,5 millioner danskere havde klokken 5 mandag morgen været forbi Skats hjemmeside. Det meddeler Skattestyrelsen på Twitter.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da køen var længst for at komme ind og tjekke sin årsopgørelse, skulle man vente tæt på 5 timer, oplyser Skattestyrelsen.

120.000 nordjyder skal huske kørselsfradrag

Hos Skattestyrelsens afdeling i Hjørring forventer man også travlhed mandag. I alt regner Skattestyrelsen med, at 70.000 danskere vil ringe til dem i løbet af den kommende uge for at få svar på diverse spørgsmål.

Og det mest stillede spørgsmål er ganske klart:

- Typisk ringer folk for at høre, hvorfor de har fået en restskat (skal betale penge tilbage, red.), siger Senita Vaizovic. 

Hun er underdirektør ved Skattestyrelsen, og står for en del af den gruppe medarbejdere, der er klar ved telefonerne.

- Vi er alle mand på dæk, fordi vi ved godt, vi får travlt, siger hun.

Ifølge underdirektør hos Skattestyrelsen i Hjørring, Senita Vaizovic, kan enhver sikre sig mod et stort skattesmæk, ved blandt andet at have en opdateret forskudsopgørelse.
Ifølge underdirektør hos Skattestyrelsen i Hjørring, Senita Vaizovic, kan enhver sikre sig mod et stort skattesmæk, ved blandt andet at have en opdateret forskudsopgørelse.
Foto: Jonas Lindberg, TV2 Nord

Hun fortæller, at mange nordjyder skal være særligt opmærksom på det, der hedder befordringsfradraget. Det bliver også kaldt kørselsfradraget, fordi det bliver opgjort ud fra, hvor langt man har til arbejde, og ud fra hvor mange gange man har været på job i det forgange år.

Siden corona fik mange arbejdspladser til at sende deres ansatte på hjemmearbejde, valgte Skattestyrelsen sidste år at lade være med at udfylde befordringsfradraget automatisk for skatteåret 2020. Det samme har man valgt at gøre i år for skatteåret 2021. 

Derfor er der 120.000 nordjyske pendlere, der selv skal sørge for at få indberettet kørselsfradraget.

Hvis du gerne vil undgå en ubehagelig overraskelse, næste gang du tjekker din årsopgørelse er rådet klart fra Senita Vaizovic:

- Det er helt op til den enkelte, om man får et skattesmæk eller skal have penge tilbage. Det bedste, man kan gøre for at sikre sig mod at skulle betale penge tilbage, er at få opdateret sin forskudsopgørelse, hvis der sker ændringer i ens privatøkonomi. Det kan være når man skifter job eller flytter bopæl. 

Ifølge hende, vil cirka tre ud af fire få penge tilbage, mens en ud af fire skal betale ekstra. Pengene vil blive overført til danskernes NemKonto den 8. april.


Seneste nyt

fra Nordjylland