Skibsforliset ingen kan glemme

Den 7. september 1966 udsendte færgen M/S Skagerak et nødsignal. Færgen var kommet i vanskeligheder under helt ekstreme vejrforhold.

Et stormvejr i 1966 betød, at den ellers synkefri færge M/S Skagerak pludselig ikke kunne holde vandet ude. Færgen sejlede på ruten Kristiansand-Hirtshals, men de ekstreme vejrforhold fik færgen til at bukke under og synke. Forliset var uhyggelig tæt på at ende som en katastrofe, men fik en mirakuløs slutning.  

144 passagerer var ombord.Frygt og tanken om at druknedøden er nær er stadig det passagererne husker fra færgeforliset, der fandt sted  ud for Lønstrup kyst. 

M/S Skagerak var på vej fra Kristiansand i stormvejr. Bente Conte var med ombord på den synkefri færge, der aldrig nåede i havn. 

- Jeg glemmer det aldrig. Jeg tænker på det dagligt, og det har præget mit liv, fortæller hun og fortsætter: 

- Jeg er så taknemmelig. Jeg er den sidste, der reddes efter to timer i en redningskrans. Det er grunden til, at jeg vil takke dem, der reddede mit liv. 

Her takker Bente Conte redningspiloten Jan Hagemann Sørensen for, at han reddede hendes liv.  Foto: Pia Stuckert

TV2/Nord har samlet et persongalleri af passager og redningsfolk og fortæller nu historien om et forlis der er så tæt på en katastrofe, men ender som det, der i skibshistorien omtales som et mirakel. 

Du kan se dokumentaren lige her