Per Pedersen er chauffør og oplever jævnligt, at forældre kører vildt ved skolen om morgenen. For nyligt blev en pige nær kørt ned.

Skole anmelder forælder til politiet

En skole i Aalborg tager nu skarpe midler i brug for at komme forældres vilde morgenkørsel til livs.

To forældre er blev meldt til politiet for uforsvarlig kørsel ved Filstedvejens Skoles indkørsel.

- Færdselsloven gælder også på Filstedvejens Skole, så når vi ser nogen, der overtræder den groft her, så er vi nødt til at gøre noget ved det, siger Brian Klitgaard, der er DUS-fællesleder på Filstedvejens Skole.

Den uforsvarlige kørsel finder sted om morgenen, når børnene skal sættes af ved skolen. Senest var en handicappet 8-årige pige ved at blive kørt ned, da en mor i en Audi kørte ind foran den bus, som bringer specialbørn til skolen.

- Hun kommer ind over fortovet, og der er jeg ved at sætte Rebecca på 8 år ud, så hun står på nederste trin af bussens trappe, og er på vej ud, da Audien kommer. Hvis ikke jeg havde taget hende i nakken, og fået hende ind i bussen igen, så var hun blevet kørt ned, siger Per Pedersen, der er chauffør og kommer ved skolen hver dag.

Moren i Audien er blevet politianmeldt og skal i retten d. 30. maj. Her skal Per Pedersen vidne.

Brian Klitgaard håber, at politianmeldelserne vil have en præventiv effekt.

- De forseelser, vi har haft, hvor der har været tale om ret uforsvarlig kørsel, dem håber vi da at komme til livs. Folk må tænke sig bedre om, når de sætter deres børn af, siger Brian Klitgaard.