Skole i Brønderslev Kommune får rød smiley

7 ud af 10 folkeskoler har problemer med indeklimaet, viser tal fra arbejdstilsynet. Og problemet findes også i Brønderslev Kommune, hvor flere skoler har fået påbud. Agersted Skole har endda fået en rød smiley. Og det er bestemt ikke noget, kommunen er s

Normalt er det noget restauranter får - en glad eller sur smiley. Men de danske skoler får altså også tildelt farvede smiley'er; grøn for godt indeklima og rød for dårligt.

Det var ikke en glad borgmester, der modtog nyheden om en rød smiley. Ud over den røde til Agersted har 3 andre skoler fået en gul smiley. Men Mikael Klitgaard påpeger, at man tager alvorligt på påbuddene fra arbejdstilsynet.

- Det er ikke en god undskyldning, at vores skoler nok ikke er værre end andre. Men vi må erkende, at de danske folkeskoler i flere år har været forsømt bygningsmæssigt, lyder det fra Mikael Klitgaard (Venstre)

Regeringen har besluttet at sætte flere ressourcer af til at forbedre bygningsstandarden i folkeskolen, og det glæder Mikael Klitgaard.

- Det her problem bliver meget dyrt for kommunerne at løse, og det sker i en tid, hvor vi alle sammen også gerne vil forbedre det faglige og pædagogiske miljø i folkeskolen, fortæller borgmesteren.