LIGE NU:

Skolesocialrådgivere giver luft i kommunekassen

Dansk Socialrådgiverforening forudser, at der om fem år vil være socialrådgivere tilknyttet alle folkeskoler.

I løbet af de seneste år er der sket en mærkbar stigning i antallet af folkeskoler, der har en socialrådgiver tilknyttet, og hvis den udvikling fortsætter, vil der ifølge Dansk Socialrådgiverforening være skolesocialrådgivere i alle landets kommuner. 

- Vi hører i stigende omfang, at både undervisere og pædagoger bruger mere tid på at være i dialog med kommunale forvaltninger omkring børn, der ikke trives. Det er tid, der går væk fra undervisning almindelig pædagogik, siger Mads Bilstrup, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening Region Nord.  

Det er netop dét arbejde, som skolesocialrådgivere kan være med til at lette, så lærere og pædagoger får mere tid til at koncentrere sig om deres kompetence- og fagområde. 

Ifølge Mads Bilstrup giver ansættelser af socialrådgivere i skoler, men også eksempelvis vuggestuer og børnehaver færre underretninger, fordi de mindre problemer kan fanges i opløbet, inden det udvikler sig til de mere alvorlige underretninger til socialforvaltningerne. 

- Noget af det, der kan løses på skolen, når ikke at vokse sig stort, og så kan det også svare sig rent kommuneøkonomisk. Man har fundet ud af, at de ude i skoledistrikterne kan lave tidligere forebyggende indsats, og jeg tror at inden for de næste fem år, så har alle kommuner skolesocialrådgivere, siger Mads Bilstrup. 

En underretning kan i værste tilfælde ende med en anbringelse på et socialpædagogisk opholdssted, hvilket kan koste op mod 100.000 kroner om måneden. En skolesocialrådgiver skal med andre ord ikke forhindre mange anbringelser, før rådgiverens løn vil være tjent ind. Derfor er den regionale formand for socialrådgiverforeningen klar i sin opfordring til kommunerne. 

- Find pengene, afsæt dem til skolesocialrådgivere, for det vil samlet set gavne kommunekassen, siger han. 

Vi ved alle, hvad en klasselærer, pedel og pædagogmedhjælper er, men flere steder i Aalborg Kommune er der nu også indført en skolesocialrådgiver. I en hektisk hverdag kan det være svært for lærerne at sikre, at alle eleverne har det godt - både i skolen og derhjemme - og det er her skolesocialrådgiverens kompetencer kan være en stor hjælp.
180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Mink

Økonom om minkerstatning: Politikernes dårlige samvittighed kan have kostet statskassen dyrt

corona vaccine pfizer biontech coronavirus

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Til forsiden

Til forsiden