03:20

Borgere i Arden fortæller om en biljagt og flere skud i Arden. Politiet bekræfter en aktion i byen. Foto: Michael Schmidt-Thomsen

1 af 2

Skud og biljagt i Arden

En betjent affyrede skud for at standse en flugtbilist i Arden. Den 22-årige bilist er nu varetægtsfængslet.

Natten til søndag var borgerne i Arden vidner til en politijagt, der endte med, at en betjent skød flere gange mod en Citroën Berlingo.

Episoden fandt sted klokken 3 natten til søndag, hvor en patrulje standsede Berlingoen, som var stjålet. I bilen sad to mand, og den ene hoppede ud og flygtede, da bilen holdt stille. Da den ene betjent steg ud af patruljevognen for at få fat på passageren, gassede føreren, en 22-årig mand, op og kørte fra stedet.

Det oplyser politikommissær Lars Nørskov Jørgensen fra Nordjyllands Politi.

Patruljen jagtede Berlingoen gennem Arden, indtil de nåede tilbage til det sted, hvor den ene betjent var stået ude af bilen. Da betjenten gav tegn til, at den stjælne bil skulle standse, fortsatte føreren imod ham, og det fik i første omgang betjenten til at affyre varselsskud. Da det ikke hjalp, skød han mod bilen for at standse den.

Efterfølgende kunne politiet anholde den 22-årige chauffør, som i forvjen er kendt af politiet.

Han sigtes for forsøg på vold mod tjenestemand, for at forvolde fare for liv og helbred og for brugstyveri, og han er blevet varetægtsfængslet frem til 29. juli.

Ingen er kommet til skade ved episoden, som nu skal undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, fordi en betjent har affyret skud.