Foto: Per Frank Paulsen

Skudoffer tidligere dømt for dødstrusler

Den 49-årige mand, som blev dræbt af politiet søndag aften i Aalbæk, var i forvejen kendt af det norske politi. Det skriver den norske netavis vg.no.

Den 49-årige mand blev i 2011 idømt 60 dages fængsel i Norge for dødstrusler, indbrud og trusler mod politiet i forbindelse med anholdelse af ham.

Den 49-årige mand blev skudt og dræbt af dansk politi, da han søndag aften forsøgte af flygte fra havnen i Aalbæk i en båd. Den 49-årige åbnede ifølge politiet først ild mod dansk politi.

Advokat Bjarne Gjørven var mandens forsvarer i sagen.

- Jeg havde et godt indtryk af ham, da jeg forsvarede ham, siger Bjarne Gjørven til vg.no.

- Dengang boede han i Arendal. Han restaurerede en båd og boede på en båd. Han oplyste, at han ikke havde arbejde og heller ikke modtog understøttelse, siger advokaten.

Ifølge vg.no's oplysninger har den dræbte ikke været i arbejde de seneste 19 år.

Det var efter et tip fra norsk politi om en forestående hashsmugleraktion, at politiet valgte at slå til mod de i alt tre norske hashsmuglere.

Den 49-årige blev dræbt, en anden såret mens den tredje blev pågrebet af politiet.

Også en dansk PET-betjent fra efterretningstjenestens aktionsstyrke blev alvorligt såret under den dramatiske skududveksling, der fandt sted, da de tre gerningsmænd forsøgte at flygte med 250 kilo hash i en båd.