Skunk-gartnere slap billigt

Milde domme til syv vietnamesiske gartnere, da der fredag formiddag ved Retten i Hjørring faldt dom i endnu en såkaldt skunksag

<b>Væksthuse i Vendsyssel</b>
Fire kvinder og tre mænd stod tiltalt for, i al hemmelighed i væksthuse i Vendsyssel, at have produceret det euforiserende stof skunk.

<b>En skunk-gartner frifundet</b>
Af de syv vietnamesiske skunk-gartnere blev én frifundet og seks andre fik fra fem måneder og op til et års fængsel. Ingen af dem skal udvises af Danmark.

- Jeg er vældig tilfreds med dommene. I forhold til anklagemyndighedens påstande er det jo meget milde domme, siger en forsvarerne, Jens Christian Christensen, til TV2/Nord.

<b>Produktion i Brønderslev</b>
Vietnameserne stod tiltalt for tilsammen at have dyrket skunk - en slags forædlet cannabis - i en mængde, der omregnet svarer til 172 kilo hash. En produktion der fandt sted på fire forskellige adresser i Brønderslev/Jerslev-området, og som blev afsløret af politiet i begyndelsen af juni måned.

- Af principielle årsager er jeg hverken tilfreds eller utilfreds med dommene, men de er milde, siger Nordjyllands Politis anklager Philip Pagter.

<b>Dom også for en måned siden</b>
For godt en måned siden faldt der dom i den første sag om dyrkning af skunk her i Nordjylland. Også ved Retten i Hjørring.
Fire vietnamesiske mænd blev idømt længere fængselsstraffe efter en hidtil uset domspraksis, da de blev dømt efter hvor meget skunk-planterne kunne have givet af udbytte. Men det lykkedes ikke for anklageren i samme omfang den her gang.

- Den første sag handlede om det man kan kalde overgartnere. Der havde politiet brugt telefonaflytning for at kunne bevise, hvilke hensigter skunk-dyrkerne havde. Det har man jo ikke brugt i den her sag, hvorfor dommene er mildere, siger en anden af forsvarerne Axel Pallesen.

<b>Stjal strøm</b>
De dømte skal også betale for den strøm, som de stjal til produktionen uden om måleren.