LIGE NU:

Søstre på mission: Går for kræftsyg kvinde

To søstre er lige nu i gang med at gå 200 kilometer langs Hærvejen for at samle penge ind til en kræftsyg kvinde, der er blevet opgivet af det danske sundhedsvæsen og mangler penge til dyre behandlinger i Tyskland.

Den knitrende lyd af vandrestøvlerne der rammer grusstien formår at overdøve vinden, der blæser på Hærvejen denne lørdag formiddag. 

To søstre traver målrettet afsted, for det er ikke udelukkende for friluftslivets skyld, at de er på gåtur. De går for at samle penge ind til Heidi Tang Møller, der er uhelbredeligt syg af brystkræft.

 - Vi ville gå den her tur på 200 kilometer, og så synes vi, at det ville være meningsfuldt, hvis vi på samme tid kunne skabe fokus på Heidi's sag, siger Liselotte Kira Gregers Andersen.

Hun har sammen med sin søster Liza Maria Gregers Kristensen fulgt Heidi Tang Møllers  kamp mod en aggressiv form for brystkræft fra sidelinjen på Facebook. 

Søstrene opdaterer løbende om deres gåtur på Facebooksiden.
Søstrene opdaterer løbende om deres gåtur på Facebooksiden.
Foto: Liselotte Kira Gregers Andersen

Det danske sundhedsvæsen har ikke mere at tilbyde hende, og derfor søger hun mod Tyskland for at blive behandlet for sin kræftsygdom. Men behandlingerne koster over en halv million kroner, og det er årsagen til, at de to søstre siden torsdag har tilbagelagt 130 kilometer til fods. 

- Vi kender ikke Heidi personligt, men vi har jo allesammen haft kræft tæt inde på livet.  Vi har selv en storesøster, som har haft brystkræft, siger hun.   

Søstrene vil gå 60 kilometer om dagen i tre dage, og søndag skal de gå de sidste 20 kilometer, før de er i mål med de 200 kilometer i den gode sags tjeneste. 

Begivenheden har de skrevet om på Facebook med et tilbud om, at man kan støtte deres gåtur med en valgfri takst, og den opfordring er sidenhen blevet delt over 150 gange. 

- Det giver ekstra blod på tanden i forhold til at komme i mål med de 200 kilometer, og vores budskab er egentlig, at sammen er vi stærke, siger Liselotte Kira Gregers Andersen.

Søstrene ved endnu ikke, hvor mange penge gåturen vil indkassere. Det finder de først ud af søndag, når gåturen er afsluttet, men de er positivt overraskede over modtagelsen. 

De mange skridt har dog sat sine spor på fødderne, men det er det hele værd, forsikrer kvinderne. 

- Altså jeg må nok sige, at det var lidt op ad bakke at få skoene på i morges, og jeg tror ikke, at vi tager dem af i pausen, siger Liza Maria Gregers Kristensen.

- Nej vi har bare besluttet os for at lade være med at kigge mere på de fødder, og så må vi komme igennem det her, svarer Liselotte Kira Gregers Andersen.

Søndag er desuden Kræftens Bekæmpelses årlige indsamlingsdag, hvor tusindvis af danskere går på gaden for at samle penge til kræftsagen.  


Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Leon Sebbelin

play Borgmester hilser stemmeslugers comeback velkomment: - Jeg skred ikke ud af stolen af overraskelse

140521 19 IN Luksusbaby og lantidsledige.00_02_56_03.Still001

play Kathrine havde det svært i skolen: Nu er hun teamleder

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Våd nabohjælp: Slamsluger forhindrede større brand på autoværksted

Allan Busk

play Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden