Spar Nord-aktien falder efter svindelsag, men aktionærforening er ikke bekymret
- Jeg tror, det er en svindelsag, som for befolkningen er en stor ting, men talmæssigt er det ikke en så stor ting, så aktionærerne kommer ikke til at mærke det, siger Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
Spar Nord-aktien er faldet dagen efter, at nyheden om en svindelsag i banken kom ud. Men Dansk Aktionærforening er ikke bekymret på længere sigt.
Det kan formentlig aflæses i Spar Nord-aktiens kurs, at nyheden om en svindelsag i banken torsdag aften trak overskrifter.
Her stod bankens tidligere kommunikationsdirektør Ole Madsen frem og fortalte, at han over en periode på 15 år havde bedraget Spar Nord for 20 millioner kroner.
Man kan ikke udelukke, at udsvinget kommer af en forskrækkelse hos folk
Mikael Bak, direktør, Dansk Aktionærforening
Fredag er Spar Nord-aktien i rødt. Aktiekursen er først på eftermiddagen faldet med omkring fem procent, siden markedet åbnede fredag morgen.
- Et fald på fem procent er relativt meget, siger Mikael Bak, der er direktør i interesseorganisationen Dansk Aktionærforening.
Flere bankaktier mister værdi
Spar Nord er ikke den eneste danske bank, der oplever et kursfald fredag. Andre bankaktier er faldet med mellem to og tre procent i løbet af dagen.
Derfor er svindelsagen sandsynligvis ikke den eneste årsag til kursfaldet. Men ifølge Mikael Bak kan sagen få investorerne til at reagere.
- Man kan ikke udelukke, at udsvinget kommer af en forskrækkelse hos folk. Men på lang sigt vil det betyde mere for aktionærerne, hvordan ledelsen håndterer sagen, siger han.
- Svig kan forekomme
Direktøren for Dansk Aktionærforening er ikke bekymret for, at aktionærerne i Spar Nord på længere sigt kommer til at tabe penge på den tidligere kommunikationsdirektørs bedrageri.
- Jeg tror, det er en svindelsag, som for befolkningen er en stor ting, men talmæssigt er det ikke en så stor ting, så aktionærerne kommer ikke til at mærke det, siger Mikael Bak.
- Som aktionær er det afgørende, at man har tillid til ledelsen og at de driver forretningen ansvarligt. Svig kan forekomme, så at det sker én enkelt gang, er ikke nødvendigvis så galt for aktionærerne. Så handler det om, at man som aktionær skal kunne se, at de gør noget for, at det ikke sker igen.