05:09

Drop realkreditten og tag et banklån i stedet. Sådan lyder det i dag fra den nordjyske bank Spar Nord.

Foto: Spar Nord

1 af 2

Spar Nord er klar med nye lån

Spar Nord presser udskældte realkreditinstitutioner med nye lån til boligejerne

Spar Nord oplyser på sin hjemmeside, at banken fra næste uge er klar til at tilbyde en ny type boliglån, der især er attraktivt for kunder med F1, F2, F3 og F4 lån i Totalkredit. Og Spar Nord tilbyder også kunderne at betale alle omkostninger ved en konvertering fra Totalkreditlån til lån i Spar Nord, herunder også tinglysningsafgifter til staten.

 

Dermed går den nordjyske bank klar til et opgør med Nykredit og Totalkredit efter massiv utilfredshed blandt Totalkredits, og dermed bankernes, kunder efter Nykredit i februar meddelte, at alle Totalkredits bidragssatser ville stige massivt.

Tilbuddet gælder nye og eksisterende Spar Nord-kunder ved omlægning af Totalkreditlån i ejerbolig inden for en belåningsgrad på 60-80 pct. Fritidshuse er omfattet inden for en belåningsgrad på 40-60 pct. Banklånet etableres med direkte pant. Rentesats er garanteret uændret frem til 31. december 2017. Herefter er rentesatsen variabel.

Spar Nord tilbyder en såkaldt konverteringpakke og deri et BoligPlus-lån med en rente helt ned til 1,95 pct., skriver Spar Nord på sin hjemmeside.