Seneste nyt:

Sparekassen Danmark hæver renten - men du skal stadig betale for at have penge stående

Danmarks største garantsparekasse hæver renten på variable lån med 0,5 procent - men fastholder negativ rente på indlån.

En stor del af de omkring 300.000 kunder i den nordjyske bank Sparekassen Danmark, der er landets største garantspareskasse og blandt de 10 største banker på landsplan, har fredag fået besked om at renten på deres variable lån, stiger.

Sparekassen Danmark oplyser på sin hjemmeside, at banken hæver den variable rente på for eksempel bil- og boliglån med 0,5 procent - det samme sker for indlån i banken, men de udskældte minusrenter er ikke fortid i Sparekassen Danmark endnu.

Sparekassen Danmarks kunder, der har haft mere end 100.000 kroner til at stå på deres konti, har måttet betale 0,75 procent i rente for at have penge i banken og fremover - fra 10. september, når rentestigningen effektueres - bliver den rente hævet til 0,25 procent.

Sparekassen Danmark beskriver selv de - positive - konsekvenser det har for kunder med et stort indlån, at renten nu ændres. For en kunde med 170.000 kroner på kontoen, vil den årlige renteomkostning fremover være på 175 kroner hvor den hidtil, mens den negative rente har været 0,75 procent, har været på 525 kroner.

Afskaffer ikke minusrente

I "de gode gamle dage" blev man forklaret, at banken betalte for, at man havde sine penge til at stå hos netop dem. Indlånsrenten var et konkurrenceparameter og som eksempel blev konfirmanden rask væk tilbudt 10 procent i rente, hvis de satte deres konfirmationspenge ind hos den ene, anden eller tredje bank.

Siden 2019 har bankerne over en bred kam dog ændret praksis og opkrævet rentebetaling hos deres kunder. I de fleste tilfælde har det været begrænset til kunder, der har haft mere end 100.000 kroner stående på deres konti. Inden da var renten på indlån i de fleste tilfælde 0,0 procent.

Nu hvor renterne begynder at røre på sig igen har flere banker besluttet at afskaffe de negative renter, så det igen er omkostningsfrit at have penge til at stå, men hos Sparekassen Danmark holder man indtil videre fast i den negative indlånsrente - omend den er blevet lavere.

I en pressemeddelelse, der ligger på Sparekassen Danmarks hjemmeside begrunder man den fortsatte minusrente med, at man følger Nationalbankens rentestigning 1 til 1 - og dermed er det altså 0,5 procent renten flytter sig. Hverken mere eller mindre.

I Spar Nord og Nordjyske Bank har man også ændret renten. I Nordjyske Bank har man helt sløjfet den negative rente mens Spar Nord har en negativ rente på indlån på 0,2 procent.


Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Tech

Populær uddannelse i Aalborg: Unge vil kombinere bøger og håndværk

Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Til forsiden

Til forsiden