Det foreløbelig program for Vesthimmerlands Byråds studietur til Amsterdam har vækket kritik fra oppositionen. Spild af skatteydernes kroner og unødvendigt lyder meldingen. Foto: Michael Kragmann

Splittelse i Vesthimmerlands byråd pga. studietur

Turen går til Amsterdam for Vesthimmerlands byråd. Men det er unødvendigt og for dyrt, mener oppositionen.

Vesthimmerlands byråd tager på studietur til Amsterdam i maj. Men det synes oppositionen er spild af skatteydernes penge. Derfor bliver over halvdelen af dem hjemme.

I alt bliver otte medlemmer hjemme. To fra Venstre, der ikke kan finde tid i kalenderen. Og så seks fra oppositionen. To fra Socialdemokraterne, begge SF'erne og efter en fælles beslutning ogsp to ud af tre fra Radikale Venstre.

- Vi føler, at med rejsens forløbeligt tynde program er det rigeligt kun at sende én fra vores gruppe afsted, siger formand for de Radikale Venstre, Ninni Gjessing.

De fem andre oppositionspolitikere, der har meldt fra, siger alle til TV2/Nord, at de ikke tager med, fordi det enten er for tyndt et program eller spild af skatteydernes penge. Den kritik forstår kommunens borgmester, Knud Kristensen, fra Konservative dog ikke.

- Hvis folk brokker sig over en fire dage lang rejse til Holland for 2.700 kroner tur/retur, så sidder jeg her i hvert fald i denne stol de næste to år. Og turen handler om turisme, så det vil jeg mene er relevant for samtlige politikere i vores kommune, siger borgmester Knud Kristensen.

Studieturens program og pris er ikke endligt vedtaget, men turen foregår fra 29. maj til 1. juni, og indtil videre skal kun 19 af de 27 politikere med.