LIGE NU:

Statsminister inspireret af Aalborg-model

Helle Thorning-Schmidt besøgte torsdag Projektafsnittet i Aalborg. Regeringen vil nemlig udbrede Aalborg Kommunes strategi for unge kontanthjælpsmodtagere.

I Aalborg Kommune skal unge kontanthjælpsmodtagere arbejde for deres kontanthjælp. Den model vil regeringen gerne gøre landsdækkende, og derfor var statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag på besøg hos Projektafsnittet i Aalborg. 

Hos Projektafsnittet sørger man for, at kommunens kontanthjælpsmodtagere kommer i aktivering, i uddannelse eller får hjælp til at søge job.

Under besøget blev statsministeren vist rundt, og fik også snakket lidt med dem, der er tilknyttet projektet. Men statsministerens besøg var ikke kun et høflighedsvisit. Regeringen har nemlig længe talt varmt om den såkaldte Aalborg-model og vil gerne bruge erfaringerne fra Aalborg i den kommende kontanthjælpsreform.

- Vi kan helt sikkert blive inspireret af modellen i Aalborg og bruge den i vores arbejde med kontanthjælpsreformen. For det som det dybest set handler om, er at vi siger til alle unge mennesker, at de ikke kan få en ydelse, hvis ikke de er parate til at gøre en indsats, siger Helle Thorning-Schmidt (S).

Tallene fra Aalborg viser, at hver gang 20 unge søger kontanthjælp, så går seks af dem med det samme deres vej, fordi de skal i aktivering. Efter et halvt år er kun en ud af 20 fortsat på kontanthjælp.