Færgeaflysninger som følge af en kollison skabte kaos ved færgelejet i Frederikshavn. Foto: Per Frank Paulsen

Stena-passager: Det er rent kaos

Der var lange køer på havnen i Frederikshavn, hvor passagerer ventede forgæves på at sejle med Stena Line til Göteborg.

Natten til søndag kolliderede Stena Lines færge, Stena Jutlandica med et skib nær indsejlingen til Göteborg. Det har betydet flere aflysninger af overfarterne mellem Frederikshavn og Göteborg, og det har skabt kaos på havnen.

Færgeafgangen fra Frederikshavn klokken 8.15 var den første fra dansk side, der var aflyst, men selv om ulykken skete allerede klokken 02.30 i nat, fik passagererne først sent besked om aflysningen.

- Det er rent kaos, ingen information. Selv om de har vidst, at det har været galt længe, har vi først fået information kvart over syv. Så det er rent kaos, siger Claus Jessen, der til daglig bor i Oslo, og søndag morgen holdt i kø ved færgelejet i Frederikshavn i mere end halvanden time.

Stena Lines kommunikationschef, Jesper Waltersson, beklager, at passagererne føler sig dårligt informeret.

- Det kunne vi selvfølgelig have gjort bedre. Men ulykken sker midt i ferietiden og på natten mellem lørdag og søndag. Så det var et uheldigt tidspunkt. Men jeg beklager, at vi ikke har informeret godt nok, siger han.

Stena Line forsøger at ombooke så mange passagerer som muligt, men næste ledige færgeafgang fra Frederikshavn til Göteborg er først klokken 20 i aften.

Kommunikationschef Jesper Waltersson har ikke det fulde overblik over, hvor mange passagerer, der er berørt af aflysningerne, men potentielt er det flere tusinde passagerer, der må vente eller finde alternative transportmuligheder.