LIGE NU:

Stenaldercenteret i Ertebølle i krise.

Den daglige leder er sygemeldt, og bestyrelsen er gået og har smækket med døren.

Stenaldercenteret i Ertebølle skulle have lukket dørene op for den nye sæson den 1. maj, men det sker ikke. Den daglige leder er sygemeldt på ubestemt tid med stress, og hele bestyrelsen har valgt at gå.

- Det er primært den langsommelige sagsbehandling der har været ved Kultur og Fritids udvalget i Vesthimmerlands Kommune der har fået os til at gå, siger bestyrelsesmedlem Jørn Sørensen til TV2/NORD.

Jørn Sørensen henviser til den bevilling som Ertebølle centeret fik for lidt over 14 dage siden. Bestyrelsen havde bedt om en halv million kroner i 2007. De fik forlods 189.000 kroner i starten af 2007, og resten faldt så for lidt over 14 dage siden. Alt for sent til at det kunne redde sæsonen for 2007.

Der er gået 3 måneder hvor centeret skulle have været markedsført. De 3 måneder er spildt indtil der er en afklaring, så nu kan vi ikke nå det besøgstal vi har budgetteret med, siger bestyrelsesmedlem Jørn Sørensen til TV2/NORD.

Oven i hatten er det kommet bestyrelsen for øre at Vesthimmerlands kommune arbejder med andre planer for stedet, uden om bestyrelsen.

Vi har erfaret gennem dagspressen at der arbejdes med planer om at lægge centeret ind under Museumscenter Aars eller Limfjords Museet uden at vi har været inddraget. Det syntes jeg er en underlig måde at gøre det på, siger bestyrelsesmedlem Jørn Sørensen til TV2/NORD.

Formanden for Kultur og Fritidsudvalget afviser at noget er foregået skjult.

Vi har kørt det på åbne udvalgsmøder. Vi har kørt det på åbne byrådsmøder, så det har kørt så åbent som overhoved muligt, siger formanden for Kultur og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Per Bisgaard (Venstre) til TV2/NORD.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden