AaB går på vinterpause med meget dybe panderynker. Nedrykning er rykket meget tættere på.

AaB er lige nu i overhængende fare for at skulle spille 1. division efter næste sommer.

Søndagens kamp mod topholdet FC Nordsjælland gjorde ikke bekymringerne mindre i Aalborg. Tværtimod.

AaB-holdet, der har været omgærdet af tumult i truppen den seneste uge, blev spillet rundt på kunstgræsbanen af et boldfast Nordsjælland-hold.

Udeholdet fra Aalborg formåede egentlig at holde Nordsjælland fra de store chancer det meste af første halvleg.

Men et minut før dommerens pausefløjt gik det alligevel galt. Hjemmeholdets franskmand, Rocco Ascone, gjorde det onde ved AaB og sendte dem i omklædningsrummet bagud 1-0.

Mareridtsstart på anden halvleg

Håbet om point mod Superligaens tophold var dog intakt, da AaB gik på banen til anden halvleg.

Men det blev hurtigt slukket, da efterårets profil i ligaen, 18-årige Andreas Schjelderup, scorede sit 10. sæsonmål efter blot 20 sekunder af anden halvleg. Med en velplaceret inderside inde i AaBs felt scorede han til 2-0.

En kold spand vand i hovedet på AaB!

Efter en times spil kunne kampen meget nemt være fuldstændig lukket. En god dybdebold gav en friløber til FC Nordsjællands Oliver Antman, der brændte på det groveste. Et spinkelt håb for point i Farum levede stadig for AaB.

Vi skulle hele 64 minutter hen i kampen, før AaB blev farlige for første gang i anden halvleg. Efter et hjørnespark dumpede bolden ned i Nordsjællands felt og var tæt på at ende i hjemmeholdets mål.

Målshow og afklapsning

Kort efter blev både Lucas Andersen og Kasper Høgh indskiftet. Førstnævnte startede ude for tredje superligakamp i træk, hvilket er helt uvant for AaB-anføreren.

De to skulle sætte gang i AaBs offensiv i jagten på et reducerende mål.

Men få minutter senere blev det i stedet hjemmeholdet, der lukkede og slukkede. En meget velspillende Adamo Nagalo headede bolden ind bag en chanceløs Teo Sander, der blot kunne se til, at resultatet blev 3-0.

Blot fem minutter senere slog AaB dog igen. En god aflevering fra Lucas Andersen og en god førstegangsberøring fra Ivar Fossum - og så kunne sidstnævnte placere bolden i Nordsjælland-målet.

Første mål fra nordmanden i næsten et år.

Men i stedet for at sætte hjemmeholdet under pres, var det igen FC Nordsjælland, der scorede. Et frispark i højre side af banen blev sendt ind i hovedet på Adamo Nagalo. 4-1.

En kamp som denne viser tydeligt, at AaB mangler en brølstærk midtstopper, som vinder alt i luften. Mon ikke Aalborg-klubben savner Rasmus Thelander, der rygtes tilbage til Danmark.

Og det blev såmænd også til 5-1. I det 90. minut fik FC Nordsjællands 19-årige Wahidullah Faghir bolden uden for AaBs felt. Og som om det var det letteste i verden, krøllede Faghir kuglen op i hjørnet via overliggeren.

Krisen kradser for alvor

Mere blev det ikke til. AaB tabte fortjent til FC Nordsjælland, som med sejren overvintrer på ligaens dukseplads.

AaB har til gengæld meget langt til en plads over nedrykningsstregen. Tættest er Brøndby, som er hele syv point foran.

Krisen i AaB er massiv, og Thomas Bælum skal formentlig have AaB-tegnebogen op af lommen for at sikre forstærkninger, der kan afværge en nedrykning.

For lige nu er udsigterne til en plads i næste års superliga dystre.