Stor aftale om rekruttering af tyske sygeplejersker

I løbet af de næste fire år vil Region Nordjylland ansætte et stort antal tyske sygeplejersker på de nordjyske sygehuse. De første 41 begynder allerede i løbet af det kommende år, og flere ventes at følge efter.

Region Nordjylland har indgået en fireårig rammeaftale med det danske rekrutteringsbureau Grith Schorn om rekruttering af tyske sygeplejersker til det nordjyske sundhedsvæsen.

Der er tale om en stor aftale, som allerede i løbet af det første år vil betyde, at 41 sygeplejersker bliver ansat i ledige stillinger rundt om på regionens sygehuse.

- Vi mangler hænder i det nordjyske sundhedsvæsen, og vi har masser af spændende stillinger parat. Foreløbig har vi beskrevet 41 ledige stillinger, men der vil helt sikkert komme flere til. Aftalen med det tyske rekrutteringsbureau betyder, at vi nu kan se de kommende år i møde med en vis optimisme, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Ifølge aftalen skal det danske bureau rekruttere sygeplejerskerne og står for sprogundervisning, sprogprøve, bolig, sociale arrangementer samt integration af børn og ægtefælle i lokalområdet og på arbejdsmarkedet.

- Vi har lagt stor vægt på, at de tyske sygeplejersker skal lære sproget, og at de skal falde godt til heroppe. Vores håb er selvfølgelig, at mange af dem vil vælge at blive boende, når først de har fundet ud af, at Nordjylland faktisk kan byde på særdeles gode rammer for både job og familieliv, siger HR-direktør Lars Mathiesen.