LIGE NU:

Stor ordre til nordjysk firma

Nordjysk teknologi skal lette trængslen på New Yorks undergrundsstationer

Det er kun et halvt år siden at Veovo blev valgt til at måle kø og vise ventetider i sikkerhedskontrollerne og taxikøerne i en stribe amerikanske lufthavne, og nu har endnu et stort amerikansk firma hyret det nordjyske firma til at løse en udfordring.

Det er Transit Tech Lab, som er drevet af Metropolitan Transportation Authority (MTA) og Partnerskab for New York City (PNYC), som også har valgt at benytte den avancerede BlipTrack teknologi, der udspringer fra Veovo´s danske base i Vester Hassing nær Aalborg.

I et etårigt pilotprojekt, skal Veovo løse problemer med overfyldte platforme, på nogle af byens mest travle undergrundsstationer.

- Efter en vellykket prøveperiode, er vi glade for, at MTA har besluttet at fortsætte samarbejdet med os. Anvendelsen af den enorme mængde data der indsamles, gør det muligt for MTA at lære af fortiden, forudsige fremtiden, og dermed foretage informerede beslutninger. Vi er overbeviste om, at det vil give dem en unik mulighed for at styre driften bedre og sikre, at pendlere får en god transitoplevelse. Vi ser frem til vores fortsatte samarbejde med MTA, siger Peter Knudsen, ansvarlig chef for Veovo´s danske afdeling.

Det er voldsomt stigning i trafikken i New Yorks subways, som det nordjyske firma skal forsøge at afvikle bedst muligt og til mindst gene for folk, da den den øgede tilstrømning af mennesker, kombineret med daglige forsinkelser, ofte resulterer i overbelastning af platformene, hvilket bidrager til forringet passagereroplevelse samt sikkerhedsmæssige bekymringer.

Veovos løsning består bl.a. af en kombination af forskellige sensorteknologier, sammen med avancerede dataalgoritmer, giver løsningen et pålideligt overblik over passagervolumen, hvordan folk bevæger sig på og imellem stationerne, gennemsnitlig ventetid og kapaciteten på togene.

Deling af disse data, vil gøre det muligt for pendlerne at træffe mere velovervejede beslutninger, som for eksempel afgangstidspunkt eller valg af station. En mere jævn fordeling af passagerere minimerer risikoen for overfyldte platforme yderligere og forbedrer i sidste ende rejseoplevelsen, lyder det fra Veovo.

Ud over nu at skulle optimere kapaciteten på New Yorks undergrundsstationer, er løsningen også implementeret på banegårde i Holland, Italien og New Zealand. Veovo anvendes også i alle de store danske lufthavne, samt i Amsterdam, Auckland og Manchester lufthavnene. Teknologien bruges også i stor skala til at forbedre fremkommeligheden i trafikken i Aarhus, Bangkok, Stockholm og på New Zealand.

F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

DAC Genopstår

play Historierne om Dansk Andels Cementfabrik bliver vækket til live i ny bog

F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

Til forsiden

Til forsiden